Svet

V Parizu velik protestni shod proti prepovedi Generacije identitete

Včeraj, v soboto 20.02. 2021, je bil v francoski prestolnici velik protestni shod proti prepovedi francoske Generacije identitete.

 

Kljub temu, da nekateri osrednji mediji v Evropi poročajo, da se je zbralo le nekaj ducatov, ali nekaj sto pristašev identitarnega gibanja, gre za izkrivljanje dejanskega stanja in za prikrivanje velike podpore, ki jo ima Generacija identitete pri Francozih, saj naj bi se zbralo tri tisoč ljudi, ki nasprotujejo politično in ideološko motiviranim namenom francoskega notranjega ministrstva, ki je sprožilo postopek za prepoved francoske podružnice Generacije identitete.

Francozi so bili sicer leta 2012 prvotni ustanovitelji Generacije identitete, ki se je zatem po Evropi razširila v druge države. Zaradi pridobivanja medijske pozornosti, dobro načrtovanih akcij in velike podpore med ljudmi je gibanje hitro postalo trn v peti levičarskim »humanitarnim« organizacijam, liberalnim think tankom, antifa skupinam in seveda mednarodnim globalističnim elitam. Že nekaj zadnjih let je tako Generacija identitete popolnoma cenzurirana na večini družbenih omrežij, tako avstrijski kot tudi francoski aktivisti gibanja pa so se soočali s tipičnimi obtožbami »rasizma« in s sodnimi pregoni. Avstrijski identitarci so bili leta 2018 obtoženi »ustanavljanja kriminalne organizacije«, vendar pa so bili kljub medijskim in političnim naporom na sodišču oproščeni vseh obtožb.

 

Po odmevni akciji v Alpah leta 2019, ki so jo organizirali identitarci iz Francije, udeležili pa so se je tudi aktivisti iz drugih držav, proti nezakonitim migracijam, ko so simbolično nadzorovali mejne prehode, so se na sodišču znašli tudi francoski pripadniki gibanja. Obtožba je bila, da so se »izdajali za policiste« oziroma za uradne osebe. Najprej so bili trije aktivisti obsojeni na denarno in na zaporno kazen, vendar pa so bili kasneje prav tako oproščeni.

V začetku tega leta pa so zaradi povišanje grožnje množičnih migracij francoski identitarci organiziralo novo, sicer manjšo, simbolično akcijo v Pirenejih kjer so se odpravili na mejni prehod s Španijo Col du Portillon, kjer so lokalne oblasti tega območja napovedale poostren nadzor meje. Kljub temu identitarci ob prihodu, kot pravijo, niso opazili niti enega policista. Zato so simbolično za nekaj dni sami prevzeli dolžnost obrambe svoje domovine tako, da so opazovali dogajanje okoli mejnega prehoda in o nezakonitih prehodih meje obveščali policiste. Akcija je seveda naletela na veliko neodobravanje levičarskih »mainstream« medijev in nekaterih politikov.

 

Bila pa je tudi povod za začetek postopka ukinitve, oziroma prepovedi, francoske podružnice Generacije identitete, ki ga je 13. februarja sprožil francoski Minister za notranje zadeve Gérard Darmanin. Navedena razloga sta »spodbujanje diskriminacije proti posamezniku ali skupini, zaradi njegovega, ali njihovega porekla« in »ustanavljanje lastnih milic«. Prav tako pa se je v postopek umešal tudi urad za boj proti zločinom proti človeštvu in genocidu. Na poskus prepovedi se je  odzvala tudi Marine le Pen voditeljica Nacionalnega zbora ( včasih Nacionalna fronta), ki je ob tem rekla, da Darmanin ne more prepovedati nekega gibanja samo zato, ker se osebno ne strinja z njim, ter dodala, da »vladavina prava ne deluje tako«.

 

Tako francoske oblasti postavljajo gibanje mladih domoljubov ob bok teroristom in vojnim zločincem samo zato, ker želijo zaščititi svojo etnokulturno dediščino in domovino pred veliko zamenjavo, množičnimi migracijami in islamizacijo.  Zato je bil v soboto 20. februarja ob 14. uri organiziran protestni shod proti prepovedi Generacije identitete v Parizu, ki naj bi se ga, kot poročajo same identitarne skupine na družbenih omrežjih, udeležilo približno tri tisoč identitarcev in njihovih podpornikov.

 

Udeleženci so imeli transparente na katerih je pisalo »Proti ukinitvi!«, po poročanju Associated Press, ki sicer trdi, da je bilo le nekaj sto udeležencev, pa je vodja francoske podružnice Clement Gandelin rekel, da imajo vse dokaze, ki ji potrebujejo za zaustavitev postopka in ovržbo obtožb. Generacija identitete ima sicer deset dni časa, da se na le te odzove. Ob istem času so provokatorske levičarske antifa skupine organizirale približno kilometer in pol stran tudi svoj proti shod, vendar pa sta bila oba protesta večinoma miroljubna in do nasilja ni prišlo, če ne štejemo nekaj manjših incidentov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button