Politika

Nova24tv razkriva rusko-iransko obveščevalno kriminalno združbo v Sloveniji ter njihove agente iz vrst stranke Levica

Danes na Nova24TV prvič razkrivajo ekskluzivne informacije o rusko-iranski vohunski mreži, ki deluje v Sloveniji, in njihove povezave z ekstremnim krilom slovenske levice.

 

Na  uredništvo Nova24tv.si se je obrnil Iranec, živeč v Sloveniji, ki je zaradi krščanske veroizpovedi, v strahu za svoje življenjem, pobegnil v Evropo. Posredoval nam je nadvse zanimive in šokantne informacije, ki zadevajo tudi stranko Levica, pa Socialne demokrate in manjšin, skrajno levi Zaresov del stranke DeSUS.

 

Njihov glavni cilj je uničiti desno-sredinsko koalicijo, Vlado Janeza Janše tin Slovenijo popeljati iz zveze NATO ter posledično tudi iz Evropske unije, pravijo naši viri. Njihova intimna želja je, da bi Slovenija postala izpostava Evrazijske unije v osrčju Evrope, torej nekakšen balkanski Kaliningrad. Ob koncu članka si lahko ogledate še grafiko povezav vseh vpletenih v afero, ki ogroža slovensko nacionalno varnost.

Kljub podpori nekdanje socialistične Jugoslavije iraškemu režimu Sadama Huseina, ki je bila več kot osem let v vojni z Iranom po krvavi islamski revoluciji leta 1979 z odhodom pro-zahodnega Šaha Mohameda Rezo Pahlavija, je jugoslovanska UDBA v osemdesetih in devetdesetih letih skrbno sodelovala s islamsko teokratskim režimom novonastale Islamske Republike Iran. Ta novi režim je bil ustanovljen na podlagi filozofije islamskega teokrata in fundamentalista Ruhole Musavija Homeinija, ki je nekoč pod Šahom uspešno bližnjevzhodno državo poslal več destletij nazaj v zgodovino. Štirideset let po islamski revoluciji v Iranu pa slovenski levičarji še naprej sodelujejo z ekstremističnim režimom v Teheranu. To nenavadno ljubezen do Teherana gojijo izključno zaradi finančnega in gospodarskega interesa, saj gre za z nafto bogato državo bližnjevzhodna država.

 

Tako imenovani “iranski lobij” je v Sloveniji kongregacija skrajnih levičarjev in gospodarstvenikov, katere Islamska Republika Iran finančno spodbuja, da delujejo kot nekakšna interesna skupina. Slovenija je za Iran zanimiva zaradi strateškega geopolitičnega položaja, tako zaradi dostopa do Jadranskega morja kot tudi zaradi pretekle proruske, antiameriške zunanje politike, ki je bila še posebej prisotna v času ministrovanja Karla Erjavca. Ravno tako obstaja še zelo aktualna povezava med nekdanjimi člani jugoslovanske UDBE in Teheranom. Po razpadu Sovjetske zveze sta Iran in Ruska Federacija postali zaveznici, ki skupaj oblikujeta svoj mehanizem za služenje skupnim interesom. Poimensko vam danes na tem mestu prvič razkrivamo slovenske državljane in slovenske politike, ki so povezani z Iranskim režimom. V naslednjem članku pa bomo poimensko razkrili slovenske politike, ki so povezani z obveščevalnimi agencijami Ruske Federacije.

Matjaž Razdrih in Grega Ciglar. (Foto: Facebook)

Dosje 1- “Oficir za zvezo” med revolucionarno gardo in stranko Levica – Matjaž Razdrih


T.i. oficir za zvezo med Iranskim režimom in stranko Levico, ki služi kot lokalna politična izpostava iranskih geopolitičnih in geostrateških interesov, naj bi bil 23-letni študent mednarodnih odnosov in četrtni svetnik ljubljanskega odbora stranke Levica Matjaž Razdrih, ki je med drugim po naših informacijah vsaj dvakrat obiskal Islamsko Republiko Iran. Kaj naj bi tam počel, ni jasno. Smo pa na stranko Levic poslali novinarska vprašanja okoli povezav Razdriha z Iranom, a odgovora do zaključka redakcije nismo prejeli.

Zakaj so Izraelske oblasti Razdrihu zavrnile vstop v državo?


V prejšnjem članku smo vam razkrili informacijo, da naj bi Razdrihu izraelske oblasti zavrnile vstop v državo zaradi grožnje nacionalni varnosti in ustavni ureditvi. Po podatkih našega vira, ki je med drugim tudi sam član stranke Levica, naj bi Razdrihu izraelski obmejni in varnostni organi zavrnili vstop v državo na podlagi spornih vsebin na telefonu, kot tudi zaradi iranskega vizuma v potnem listu Matjaža Razdriha. Ali je to bil edini razlog ni znano, vendar je splošno znano dejstvo, da je izraelska obveščevalno-varnostna služba Mosad izredno profesionalna pri odkrivanju groženj državi Izrael.

Hipokrizija stranke Levica, ki podpira pravice istospolno usmerjenih, istočasno pa podpirajo avtokratske režime, kjer istospolno usmerjene kaznujejo s smrtno kaznijo.


Razdrih naj bi bil v odboru stranke Levica zadolžen kot “specialist za Iran”, kar je skrajno moralno sprevrženo, saj se Razdrih istočasno opredeljuje kot moderni moški feminist ter borec za pravice LGBTQ oseb, kar je bizarno in skregano s kakršnokoli logiko, kajti v Iranu so istospolno usmerjeni moški obsojeni na smrtno kazen z obešenjem, iranske lezbijke pa so obsojene na fizično kazen z bičanjem. Razdrih je tudi intimni prijatelj razvpitega in ekonomsko nepismenega ljubitelja venezuelskega avtokratskega režima Grege Ciglarja, ki je lani izstopil iz stranke Levica, ter se pridružil Listi Zorana Jankovića. Ciglar je med drugim neuspešno tožil in preko zasebne tožbe kazensko ovadil nekdanjega novinarja in programskega direktorja RTV Slovenija Vinka Vasleta, a je pozneje odstopil tako od tožbe, kot tudi od zasebnega pregona in s tem tudi bil primoran sam kriti stroške sodnega postopka.

“Društvo Sociopatija” ter njihove povezave z Razdrihom


Na javni okrogli mizi januarja letos, po atentatu na rablja več tisočih svojih državljanov Kasema Solejmanija, je Razdrih pred študentsko publiko v prostorih Filozofske fakultete Univerze v Ljubljane javno hvalil iranski režim, s čimer je povzročil splošno ogorčenje. Javno razpravo in okroglo mizo je vodilo Študentsko društvo za Sociologijo – Sociopatija. Ali je Študentsko društvo za Sociologijo povezana z Iransko revolucionarno gardo je stvar, ki je potrebna bolj podrobne analize.

Dosje 2- “Prevajalka” Nada Altbauer, ki naj bi izsiljevala iranske politične begunce, ter od njih zahtevala “zastonjkarska” prevajalska dela v zameno, da jih ne ovadi iranskim oblastem


Posebej zanimiva informacija pa je tista, ki zadeva sodno tolmačko za perzijski jezik in prevajalko iz Maribora Nado Altbauer, ki je med drugim živela v Iranu v času islamske revolucije leta 1979. Altbauerjeva je leta 2011 organizirala literarno-pesniški večer, kjer je recitirala Hafezovo poezijo. Ker leta 2011 Iran v Sloveniji ni imel svojega diplomatsko-konzularnega predstavništva, so na dogodek prišli predstavniki Veleposlaništva Islamske Republike Iran na Dunaju oziroma njihov kulturni ataše in njegov namestnik.

V tistem času je bil Iran, v času predsedovanja razvpitega teokrata Mahmuda Ahmadinedžada, pod težkimi mednarodnimi sankcijami s strani ZDA in Evropske unije, med njimi tudi Republike Slovenije. Udejstvovanje Altbauerjeve ni vezano na kulturo, oziroma je kultura le nekakšna krinka. Na nas se je obrnil Iranec, katerega ime hranimo v uredništvu, ki nam je razkril osupljive informacije; časopis Dnevnik je leta 2009 opravil intervju z Altbauerjevo okoli množičnih protirežimskih protestov v času Ahmadinedžadovega predsedovanja. Takrat je dejala, da za protesti “stojijo velike sile, predvsem ZDA, Anglija in Izrael”, četudi je iranski teokratski režim znan po tem, da redno krši človekove pravice.

Nada Altbauer naj bi po podatkih našega vira vodila evidenco o Irancih živečih v Sloveniji ter pritiskala na politične begunce in druge ranljive Irance, kateri živijo v Sloveniji, da zanjo opravljajo “zastonjkarska” prevajalska dela. V primeru, da delo zavrnejo, naj bi jim grozila, da bo njihove družine v Iranu ovadila oblastem, predvsem pa razvpiti Iranski revolucionarni gardi. Altbauerjeva je kljub štajerskemu poreklu konvertirana muslimanka z iranskim soprogrom.

Altbauerjevo smo kontaktirali preko elektronske pošte, kot tudi preko telefona. Na vprašanja na elektronsko pošto nam ni odgovorila, ko se pa je javila na telefon, pa je našemu novinarju grobo zagrozila “da se bosta drugače pogovarjala, da jo naj ne kliče več, ter da bo videl posledice”.

Ker določenih informacij zaradi občutljive vsebine še ne moremo razkriti javnosti, smo informacije o Razdrihu in Altbaurjevi predali Policiji in Ministrstvu za notranje zadeve.

 

Vprašanja smo poslali na stranko Levica in njenemu članu Matjažu Razdrihu, a nam do konca redakcije niso odgovorili na vprašanja. Prosili smo jih, da naj odgovorijo do ponedeljka 27.julija 2020, a smo zaradi delikatnosti teme rok podaljšali do četrtka do 18.ure. Niso odgovorili.

Vprašanje stranki Levica in njenemu članu Matjažu Razdrihu.

Vprašanje smo zastavili tudi gospe Nadi Altbauer. Zjutraj smo ji poslali sms sporočila, a ni odgovorila. Kasneje smo jo poklicali na telefon, a nam je zagrozila s posledicami.

Zastavljena vprašanja gospe Nadi Altbauer. Na naš telefonski klic se je odzvala s hudimi grožnjami.

 

Vprašanja Andreji Končan.

 

Poslano sporočilo stranki Levice pred objavo našega članka.

Luka Perš /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button