Slovenija

CENZURA!! Nekdanji član SD razkriva cenzuro Tanjine “Zofke”!!!

Nekdanji član SD Borut Rojc razkriva, da so njegovo izjavo v poročilu pod vodstvom evropske poslanke Sophie in’t Veld cenzurirali! Samo zato, ker je pohvalil aktualnega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa.

 

V zadnjih dneh slovensko javnost razburja poročilo LIBE pod vodstvom evropske poslanke iz skupine Renew (tej skupini v Sloveniji pripadajo  poltične stranke SMC, LMŠ in SAB) Sophie in’t Veld. 

Sporni del afere se je zgodil ob razkritju evropske poslanke z vrst Evropske ljudske stranke in podpredsednice SDS Romane Tomc. Le ta je razkrila, da je poročilo pomagal oblikovati Jure Tanko, osebni asistent evropske poslanke in predsednice SD Tanje Fajon. Fajonova je vse očitke zavrgla ter dejala, da je njen asistent pomagal le pri nekaj manjših “lektorskih” napakah.

Hitro se je izkazalo, da izgovor Fajonove ne pije vode. Hitro se je oglasilo nekaj nekdanjih zaposlenih Slovencev, ki so opravljali službo prevajalca in lektorja v Evropskem parlamentu. Nikoli do sedaj se še ni zgodilo, da bi kak asistent evropskega poslanca pomagal pri lektroriranju zaupnih poročil parlamentarnih teles Evropskega parlamenta.

Še en dokaz, da se predsednica SD Tanja Fajon “zaskrbljeno” spreneveda pred slovensko javnostjo, je razkril Borut Rojc, nekdanji dolgoletni član SD. Njegov oče, župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, je že v času levih vlad večkrat zaprosil za pomoč pri reševanju problema z ilegalnimi migratni.

Več ali manj predvsem v času Šarčeve vlade ni bilo posluha za reševaje te pereče problematike, s katero se sooča lokalna skupnost v občini ob južni meji s Hrvaško.

Borut Rojc razkriva cenzuro v poročilu o “stanju slovenske demokracije” evropske poslanke Sophie in’t Veld!

Dodatni ogenj na afero pa je podkrepil še Borut Rojc. Le ta je zapisal, da so v poročilu cenzurirali!!!! njegovo izjavo.

To le zato, ker je pohvalil sedanjega minstra za notranje zadeve Aleša Hojsa pri finančni  pomoči obmejnim občinam zaradi težav z ilegalnimi migracijami. Sin župana Iliriske Bistrice je zapisal:

Pri pregledu poročila nisem zasledil moje izjave o finančni pomoči ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa obmejnim občinam, ki so utrpele škodo zaradi ilegalnih migracij. Tanji Fajon to ustreza saj potem tega poročila nebi mogla uporabiti za nasprotovanje. Evropski parlament pozivam naj uvede neodvisno preiskavo na katere stvari je imel vpliv asistent Tanje Fajon in na katere ne. Evropski parlament si ne more privoščiti, da priče dobijo občutek, da lahko vsak, iz pozcije moči, ki ima pet minut časa vpliva na to kaj bo v poročilu pisalo.”

Sam avtor tega članka se z izjavo Boruta Rojca lahko le strinja. Na pripravo poročila je že sedaj padel velik črni madež in gre za eno večjih sramot v zgodovini evropskega parlamenta.

 

Dodatno pa je strasti prižgala še predsednica SD Tanja Fajon s svojo izjavo, da sama ne izvaža notranjepolitičnih težav v Evropo.  Tanja, a si pozabila na svoj govor ob predstavitvi načrta Slovenije predsedovanju Svetu EU v mesecu juliju?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button