Covid19DružbaSlovenija

Smolarjev boj za koronavirus? Nebi nastopil tam, kjer veljajo PCT pogoji?

Na družbenih omrežjih je zaokrožil zapis “koncertne” Facebook strani Plan Fest, kjer obveščajo ljudi o prihajajočih koncertih, da kantavtor Adi Smolar ne bo nastopil tam, kje je na prireditvah pogoj PCT.

Smolar naj bi odpovedal koncerte, kjer je obvezno PCT preverjanje?

Slovenija se še vedno spopada s korona-krizo in še vedno imamo za slovenske razmere, glede na število prebivalcev večje število okuženih.  Številke okuženih v Sloveniji raste in le preprečevanje okužb ter cepljenje bo Slovenijo rešilo četrtega vala koronavirusa.

A nekatere ne zanima, ali se smrtonosni virus v Sloveniji še naprej širi ali ne. Zares presenečeni smo na družbenem omrežju opazili zapis strani Plan fest, kjer so zapisali naslednje:  “Prenašamo sporočilo Smolarjevega managerja: Adi Smolar je vse nastope in prireditve kjer je obvezno PCT preverjanje odpovedal iz razloga, ker ne podpira politike delitve in se ne strinja z ukrepi. Sam se ne bo cepil in tudi glede na to, da je zdrav se tudi testirati ne želi. Zahvaljuje se za razumevanje. Kdor želi, se lahko udeleži njegovega brezplačnega koncerta v sredo 4.8. v restavraciji Kolodvor v Žalcu. Tam ni pogoja PCT.” so zapisali.

Seveda smo se takoj obrnili na Adija Smolarja in njegovo založbo Gong records, Mikija Šarca, a ne od enega, ne od drugega odgovora nismo dobili.  Predvsem nas čudi zapisano, da v Žalcu v restavraciji Kolodvor za glasbeni koncert, ni pogoja PCT. Za vse prireditve v Sloveniji, bodi si kulturne ali glasbene je namreč prvi pogoj PCT. Tudi iz te restavracije odgovora, ali navedbe o zapisanem držijo, nismo prejeli. Bo pa zadeva zagotovo zanimiva za inšpektorje.

V kolikor navedbe držijo, da Adi Smolar res ne bo nastopal nikjer, kjer je pogoj za prireditve PCT, si bo očitno lahko kmalu prepeval svojo pesem: “Zavod za zaposlovanje!” Tam namreč ne potrebuješ PCT pogoja.

M.G.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button