Informer
Spletni posrednik informacij

Protesti proti državi ali proti samemu sebi?

0

Danes se v večjih mestih po Sloveniji napovedujejo protesti.

Protesti proti kom ali čem?

Na družbenih omrežjih sem zasledil, da so proti ukrepom vlade, ker je koronavirus izmišljen in ker ga politika izkoriščala za svoje zlobne namene, da bodo sami obogateli, ljudi pa zaprli v stanovanja in jim pobrali vse. Pa je res tako? Kako potem ta ista vlada namenja denar za podjetnike, za samozaposlene, za kmete in tudi kulturnike? Zakaj jim ta ista celo brezplačno deli maske?


Naj sprva poudarim, da imamo vsi pravico do protesta, vsi imamo pravico nasprotovati odločitvam države. To razumem in podpiram to pravico, še več, tudi sam bi se boril za svoje pravice in prepričanja, ampak ljudje, moja in tvoja pravica se konča, kjer se začne pravice drugega. Naj spomnim, da je tudi po ustavi pravica drugih do življenja na višjem mestu kot naše pravice do protesta. To je objektivno dejstvo, ne glede na najljubšo barvo politične izbire.

Če ne verjamete, da koronavirus obstaja, pojdite za prostovoljca v UKC, ravno danes so k zaposlitvi pozvali vse študente. Če menite, da UKC ni za vas, potem svetujem DSO, kjer jim že tako primanjkuje kadra in še ta, ki je, je na smrt izčrpan. Pomagajte jim in se naglejte bolnikov na oddelkih, kjer mnogi potrebujejo kisik in predihavanje, da ostajajo pri življenju. Poznam nekaj osebja in tudi nekaj obolelih in dejstva so takšna, da je zdravstvo že skoraj na kolenih, ker se bolnišnice polnijo, zdravstveni kader pa  zaradi izčrpanosti in tudi zaradi zanikovalcev virusa zboleva. Razumem vašo jezo, celo frustracijo, ker ne morete iz občin, ponoči ne smete ven, ne smete do prijateljev, sorodnikov, ljubic…

Nekaj bi vas vseeno vprašal. Ste kdaj v mladosti sanjali, da bi bili superjunaki in ste želeli reševali življenja? Sedaj jih lahko in to na res enostaven način. Ostanite doma, poglejte si kak film več, preberite dobro knjigo, odprete tisto novo pivo ali več njih (itak ne vozite, ker nikamor ne greste, zato si dajte duška, čeprav objavo ni podprlo nobeno pivovarsko podjetje)ampak prosim! Ne ogrožajte življenj tistih, ki so že tako ogroženi in jim takšna okužba lahko pomeni mejo med življenjemtežkimi posledicami ali celo smrtjo. Večina vas ima verjetno starše, nekateri tudi stare starše. Oni so vas vzgajali, se za vas odrekali, mnogo noči so prebedeli zaradi vas, odpovedali mnogo izletov, ker ste jim bili vi na prvem mestu. Kaj ko bi jim pokazali, da lahko tudi mi njih damo na prvo mesto s tem, da jih zavarujemo in jim pomagamo pri opravilih, ki jih sami ne zmorejo?

Nenazadnje pa je potrebno poudariti, da se bodo ukrepi zaradi protestov in s tem tudi povečanja števila okužb le še podaljševali, torej se s protesti naredi ravno nasprotno od tega, kar je vaš namen razen, če je cilj kje drugje?
Res vas prosim, da pazite nase in na svoje drage. Virus ni izmišljen, je nevaren in o tem govori veliko strokovnih člankov, le čas si morate vzeti, da jih preberete.

In navsezadnje: ali ni škoda državi, proti kateri protestirate, prostostovoljno dati 400 ali več evrov? Toliko namreč znaša kazen za eno kršitev, če se zbirate v skupini več kot 6 oseb. Še 400€ vas stane, če to ne počnete v svoji občini. Dodatnih 400€ vas stane, če to počnete v času med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj. 1200€ pa vendarle ni drobiž, zakaj bi ga torej dajali komurkoli niti državi? Če vam taka vsota denarja ni pomembna, jo lahko darujete tistim, ki jim to veliko pomeni. Verjemite mi, da sreča, ki jo boste s tem naredili, tudi vas samih lahko prinese nepopisne občutke.
Vesel bom, če bomo vsi skupaj še enkrat pretehtali svoje odločitve in s tem pripomogli v čimprejšnji lepši jutri.

 

Alex D.

Objavite komentar