Slovenija

Protesti postajajo vedno bolj izrojeni in nasilni: tako so ‘kamenjali’ Janšo!

Protestniki so se zbrali že enajstič zapored in uprizorili novo predstavo. Tokrat so se odločili simbolično kamenjati predsednika vlade Janeza Janšo, kar je stalna in kruta praksa v islamskem svetu, kjer prevladuje šeriatsko pravo. V te namene so si pripravili lutko, ki so jo simbolično kamenjali s papirčki. Po vsakokratnih transparentih z grožnjami s smrtjo je “kamenjanje” le še stopnjevanje nasilja radikalnih levičarjev. Tudi tokrat zato pozivamo organe pregona, naj končno ustavijo to norijo, dokler ne pride do najhujšega.

Tudi tokrat Jaša Janull ni pozabil na program in je svojo igro uprizoril na trgu Republike, ki jo je poimenoval kar “Janšemet” . V tokratni igri so pripravili lutko, ki naj bi ponazarjala predsednika vlade Janeza Janšo, vanj pa so metali papirnato kamenje, s katerim so ponazarjali kamenjanje. Ker gre ponovno za dejanje izvajanja nasilja, bi to vsekakor moralo biti obsojeno, a se bodo po vsej verjetnosti protestniki zgovarjali na svobodo česarkoli pač že.

 

Jenull je bil seveda ponovno glavni vodja in komentator dogajanja. Med dogajanjem je tako slišati protestne vzklike “za resnico in solidarnost”, “on se izmika, a se ne more izmakniti”, “samo z vztrajnostjo bomo zmagali”. Petkova dogajanja tako vse bolj spominjajo na gledališke igre, kar pa je seveda mnogo bolje, kot če bi izvajali nasilje nad policijo in ostalimi. So se pa protestniki v vsem tem času nekaj naučili, saj je glavni komentator dogodka pozval sodelujoče, da bodo pobrali vse smeti za seboj in jih uporabili za naslednjič. Med drugim je na ulici bil prisoten tudi pujs, po vsej verjetnosti Jenullov.

Kamenjanje je ena izmed najbolj krutih oblik nasilja, ki je značilen predvsem za muslimanske države in je razširjeno vse od Nigerije do Pakistana. V Iranu tak način kaznovanja čaka vse tiste, ki so bili obtoženi prešuštva, tako ženske kot moški. Običajno velja, da tisti, ki kaznujejo ne mečejo prevelikih kamnov, da njegovo trpljenje ni prekratko. Če se osebi uspe rešiti kamenjanja pa mu podarijo življenje. V Iranu so sicer tak način kaznovanja prepovedali, a po navedbah se naj bi še vedno dogajalo.

Današnje “simbolno” početje levičarjev pred parlamentom je bilo z vidika vsiljevanja tujih tradicij res “multikulti” v najbolj negativnem pomenu besede:
Kamenjanje je ena najbolj barbarskih značilnosti radikalnega islama. Za evropsko civilizacijo je to povsem nesprejemljivo!! pic.twitter.com/AsuX7JMJaT

 

Dejanje protestnikov je obsodil tudi poslanec Branko Grims, saj pravi, da gre v tem primeru za vsiljevanje tujih tradicij. Kamenjanje je ena izmed najbolj radikalnih značilnosti islama, za evropsko civilizacijo pa povsem nesprejemljivo. Vsekakor bi lahko levičarjem včerajšnjo dogajanje dalo misliti, kaj se dogaja v civilizaciji, ki jo tako vneto zagovarjajo in bi se lahko za preprečitev nasilja tudi borili.

Sara Kovač /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button