Politika

Na čem temelji program sedanje vlade? Poglejte, kaj je o tem povedal nekdanji vidni član SD Borut Rojc, v Ilirski Bistrici

Na parlamentarni razpravi v ponedeljek, ko se je odločalo o konstruktivni nezaupnici, je bilo izrečenih ogromno hudih obtožb na račun vlade Janeza Janše. Videti je bilo, da so stranke KUL v tem svojem protivladnem “žvelimentu” povsem enotne.

 

Pa ni čisto tako. Dokaz za to je ponudil kar Borut Rojc, ki je včeraj na twitterju zapisal, da je po glasovanju o nezaupnici jasno, “da levi politični pol nima odgovora na program vlade (Janez Janša, Matej Tonin, Zdravko Počivalšek), ki je preprost. Na teren gredo vprašat, kaj ljudje rabijo. 12 let sem si v SD prizadeval, da bi delali isto.”

Borut Rojc je bil namreč še do nedavnega eden najbolj prepoznavnih obrazov v občinskem odboru SD v Ilirski Bistrici, pristop vlade, ki je nasledila Šarčevo (v kateri je bila tudi SD), pa je marsikaterega lokalnega funkcionarja sedanjih opozicijskih strank spravil v zadrego, zaradi česar je Požareport poročal celo o uporu nekaterih županov iz vrst SD vodstvu lastne stranke. SD je to takoj demantirala.

Očitno pa je prav Rojc dejansko najbolj kratko in jedrnato povzel bistvo načina delovanja sedanje vlade, s tem pa nastavil ogledalo svojim sedaj že nekdanjim strankarskim tovarišem in vsem ostalim tvorcem “destruktivne brezupnice”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button