Covid19Slovenija

[Video] Krek v izjemno osebnem intervjuju o nasilju in grožnjah

Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je v intervjuju z Valentino Plaskan na Planet TV s solzami v očeh spregovoril tudi o svoji družini, nasilju, ki ga je bil deležen s strani Zlatana Čordića, pa tudi o grožnjah, ki jih prejema vsakodnevno. Ob besedah, da ko se enkrat podaš na to pot, moraš tudi družini povedati, da bo hudo, da bo težko, se je zlomil. “Jaz sem ponosen na njih. Upam, da bodo zdržali.

 

“Sram me je, da živim med takimi ljudmi, ki mi dnevno grozijo. Nivo komunikacije je padel pod ničlo. To, kar jaz prejemam dnevno na elektronsko pošto. ni vredno niti branja,” je dejal Milan Krek. Spregovoril pa je tudi nasilju Zlatana Čordića. “To je bilo nasilje. Slovenci se moramo distancirati od vseh oblik nasilja. Jaz oprostim vse, kar nekdo naredi v šali. Nasilja je toliko zato, ker ga toleriramo.”

 

Zlatkovo početje ni bilo primerno, je dodal Krek in obžaloval sodbo sodišča, ko je ugotovilo, da to ni bil prekršek. “Sodišča tolerirajo nasilje. To je zelo slabo za državo, v kateri živimo.” “Slabo je potem to, da je sporočilo za vse mlade, da so lahko nasilni, da se lahko opravičijo in se jim vse oprosti. Ne, poglejte, nasilja se nikoli ne oprosti in zame bo Zlatko vedno tak Zlatko, kakršen je bil takrat, ko me je spremljal od ministrstva za šolstvo do Trubarjeve. Žal se mi je zelo globoko vtisnil v spomin,” je o nasilju in njegovem odobravanju povedal Milan Krek.

 

Šarčeva vlada Kreku prepovedala, da se oglaša v medijih

“Februarja 2020 sem zelo jasno povedal, kaj se nam približuje, pa sem dobil odgovor iz Ljubljane, da se ne smem več pojavljati v medijih, ker zganjam preplah in govorim stvari, ki ne držijo,” je dejal Krek, ko je napovedal, kako huda zna biti epidemija, kar se je res zgodilo. “Moja dolžnost je, da Slovencem povem, kaj nas čaka, kakšni so problemi in rešitve. Moja naloga ni, da stvari olepšujem. Situacija je zelo resna, že junija sem opozarjal kaj nas čaka jeseni, če se ne bomo precepili,” je še dodal.

 

“Virus ne pozna partijske knjižice,” je v odgovoru na to, kako gleda na delitev na leve in desne, virus in levičarstvo, povedal Milan Krek ter nadaljeval. “Kajti imamo enega skupnega sovražnika in to je virus. In kakršnokoli strankarsko opredeljevanje levo ali desno pri tem virusu je popolnoma nepomembno, ker virus nima ne partijske knjižice in tudi ne članke izkaznice katerekoli politične stranke.”

Krek pred kamero govori, kot oče govori svojim sinovom


“Ko grem pred kamero, nikoli ne lažem, vedno povem resnico in resnica vedno boli. Te resnice niti ne želim ovijati v rdeč, zelen ali pa v kakršenkoli celofan. Ker tudi ljudem, ko gre za resne stvari, je edino prav, da poveš po pravici in stvari ne olepšuješ. Ker tudi jaz sam ne želim, da mi kdo rožice sadi, če je hudo. Jaz mislim, da je prav, da slovenskemu narodu povem, kaj nas čaka, kaj so problemi in kaj so rešitve. To je moja naloga kot direktorja NIJZ,” je Krek dejal, da ljudem pred kamero stvari pove tako kot oče svojim sinovom.

dr. Milan Krek

Krek trdo dela
“Moram povedati, da se od prvega maja, odkar sem prevzel to funkcijo, nisem še nikoli sprostil. Nisem bil na dopustu, nisem bil na bolniški. Delam praktično vsak dan,” je povedal Milan Krek.

Anita Gužvič

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button