Slovenija

Dr. Pretnar razgalil Tarčo: Oddaja je bila namenjena nevtralizaciji Potrčev, ki pomagajo širiti virus!

Tako Erika, kot vedno za sabo puščaš trupla z jemanjem besede ali podtikanjem provokativnih vprašanj. Tokrat vam je dr. Krek postavil zrcalo, da se ne držite uredbe o nošenju mask, in RTV ne vidim nič drugače kot olimpijce, oboji mislite, da ste nad zakonom.

S tem ste sprožili dodaten plaz zanikanja potrebe po nošenju mask, saj je svoj trenutek slave takoj izkoristil gospod Marko Potrč in seveda raztrgal, dr. Kreka, ker je bila oddaja dejansko namenjena nevtralizaciji “Markov”, ki s svojo javno podobo in aktivnostjo pomagajo razširjati virus z omalovaževanjem njegove narave in sklicujoč se na osebno svobodo. Ni dvoma, da javna RTV deluje v nasprotju z zakonom o nalezljivih boleznih, ker spodbuja, direktno in posredno, ne spoštovanje strokovnih ukrepov,” se je kritično odzval mikrobiolog dr. Gorazd Janez Pretnar na manipulativen napad na vodjo NIJZ dr. Milana Kreka na socialnih omrežjih s strani Marka Potrča in ostalih po oddaji Tarča na RTV Slovenija.

Oddaja Tarča ne bi bila tarča, če si v zadnjih svojih oddajah ne bi za tarčo vzeli enega izmed osrednjih gostov. V preteklosti so bile tarče medijskih napadov in diskurzov v režiji voditeljice Erike Žnidaršič in raziskovalne novinarke oddaje Aleksandre Marković gospodarski minister Zdravko Počivalšek, obrambni minister Matej Tonin, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Jelka Godec v izmišljeni aferi nabave zaščitne opreme. Nato so se spravili nad ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa in njegovega državnega sekretarja Franca Kanglerja, ker bi naj z zakonitimi postopki revizij zaključenih primerov NPU in zakonitimi menjavami v vodstvu policije si politično podredila delo organov pregona.

Zadnja žrtev na socialnih omrežjih je postal vodja Nacionalnega inštituta za javno zdravje dr. Milan Krek, ki je nastopil v zadnji Tarči. V njej je zagovarjal ukrepe svoje organizacije in vlade, zakaj so potrebni ukrepi za zajezitev virusa covid-19. V delu oddaje je Milan Krek hotel opozoril, da je bilo snemanje dobrodelne prireditve Olimpijskega komiteja Sloveniji v resnici nezakonito, saj so s snemanjem prekrškov in javnim predvajanjem izvrševali nezakonito dejanje. Njegovemu mnenju pritrjuje tudi priznani zdravstveni strokovnjak in mikrobiolog dr. Gorazd Janez Pretnar, saj je RTV Slovenija spodbujala v javnosti nespoštovanje pravnega reda Republike Slovenije, kamor je sodil odlok o nošenju mask v zaprtih prostorih. “RTV Slovenija je s tem posnetkom še dodatno v javnosti spodbudila razmišljanje, če oni ne ne nosijo mask tudi nam ni treba,” se je na manipulacijo v oddaji Tarča odzval Pretnar.

 

V Tarči medijsko ubijali šolsko ministrico Kustečevo in Milana Kreka, a zamolčali, da so bili na prireditvi OKS brez mask predstavniki slovenske elite
V Tarči so monopol nad poročanjem izkoristili za širjenje posnetkov, da ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec ni imela zaščitne maske, pričeli so se vrstiti pozivi k njenemu odstopu.

 

Vendar so ustvarjalci oddaje Tarče gladko zamolčali, da so na isti prireditvi v režiji OKS bili tudi generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc, direktorica nacionalne televizije Natalija Gorščak, direktor radia RTVS Mirko Štular in odgovorni urednik športnega programa RTVS Gregor Peternel. A o tem RTVS in Tarča nista pisnila niti z besedico. Šolska ministrica Kustečeva pa je bila edina, ki je na odru nosila masko.

 

Pretnar v nadaljevanju svoje kritike podlega vodenja voditeljici Eriki Žnidaršič očita, da so izzvete besede dr. Kreka žaljive za delovanje javne RTV Slovenija. Poleg javnega spodbujanja in nespoštovanja strokovnih ukrepov je RTV delovala v nasprotju z zakonom o nalezljivih bolezni.

 

Izkušena medijska morilka Erika Žnidaršič je “preprečila in osmešila NIJZ, in hkrati, da je to res, izven konteksta izjavila, da RTV Slovenija ni javni prostor. Potem pa naj si kruh zaslužijo na trgu,” je bil kritičen Pretnar.

 

Potrč nastopa kot, da ima več izkušenj od mikrobiologa Pretnarja
Izjavo Milana Kreka  je hitro pograbil vodja kavč strokovnjakov, voditelj na Planet TV Marko Potrč. V dramatičnem sporočilu je Kreka primerjal najmanj z ideologom nacistične ideologije Goebelsom. Nato sta skupaj z dr. Miho Avberškom spesnila še eno dramatično sporočilo proti uveljavljenim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa.

Tako sta oba nadaljevala, da priznani mikrobiolog dr. Janez Gorazd Pretnar ni kompetenten za komentiranje epidemije covid-19. A je obema dolgoletni strokovnjak na področju mikrobiologije Pretnar nalil čistega vina. Pretnar se je v tretjem in četrtem letniku usmeril v mikrobiologijo. Diplomiral in magistriral je na Inštitutu za mikrobiologijo Medicinske fakultete. Opravil je tudi doktorat iz mikrobiologije. Delal je v mikrobioloških laboratorijih v Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji, Danskem in Avstriji.

Bil habilitiran kot docent predmeta mikrobiologija z parazitologijo, predaval na fakulteti tri leta z zelo visoko oceno študentk in študentov, sedaj pa vodim mikrobiološki labaratorij in skrbim, da je vaša hrana pregledana, vaša voda, ki jo pijete, kopalna voda v kateri se kopate, ter skrbim, da ne prihaja do izbruhov okužbe z legionello v javnih in zasebnih prostorih,” je svojo dolgoletno strokovno delo utemeljil mikrobiolog dr. Gorazd Janez Pretnar.

Še vedno pa se poraja vprašanje: koliko izkušenj z mikrobiologijo ima v primerjavi s Pretnarjem Marko Potrč?

Luka Perš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button