Politika

“Vohunček Murči” Šarcu predlagal Erjavca za mandatarja – samo, da bi ga nato zrušil in izsilil predčasne volitve!

Alenka Bratušek ne prenaša Marjana Šarca in Karla Erjavca. Marjan Šarec ne prenaša Jožeta P. Damijana, toda vseeno bi podprl Erjavca za mandatarja, nato pa bi ga po hitrem postopku zrušili, da bi izsilili predčasne volitve in tako izkoristili prednost LMŠ pred SD. Spletk med člani koalicije KUL je precej, mediji pa molčijo, saj ne želijo uničiti projekta, ki je delno tudi njihov.

Portal Požareport piše o neverjetnih spletkah med strankami in njihovimi predsedniki Koalicije ustavnega loka, projekta tranzicijske levice, preko katerega bi s pomočjo osrednjih medijev sesuli trenutno vlado in sestavili novo, čeprav iz istih strank, kot je že bila propadla vlada Marjana Šarca.

Če gre torej za medijsko “čist” projekt, pa je sicer med vodji strank precej napetosti in celo antipatij med karakterji, ki med seboj ne morejo funkcionirati, razen ko gre za naskok na oblast iz čistega oportunizma.

Murči bi zavedel Erjavca
Ko piše Požareport se prva težava pojavi že pri Alenki Bratušek, ki je nekoč že bila predsednica vlade in ambicij po vrnitvi še ni opustila. Zaradi tega ne prenaša prav tako nekdanjega premierja, znanega po odvrženi puški v koruzo – Marjana Šarca. Še manj naj bi prenašala novega/starega predsednika DeSUS Karla Erjavca, ki posega v upokojensko volilno bazo, s prevzemom mandatarstva pa bi ta pomenil konec za Bratuškovo in SAB. Še več, petkov sestanek med Erjavcem in Damijanom naj bi zapustila povsem razjarjena, čeprav še ni znano zakaj.

Fotomontaža: Matic Štojs Lomovšek

Titulo najbolj spletkarskega med vsemi pa naj bi ohranil najtesnejši Šarčev svetovalec Damir Črnčec, po novem “vohunček Murči”, ki si je zamislil podporo Erjavca za mandatarja, potem pa bi ga kmalu zrušili ter izsilili predčasne volitve, dokler ima LMŠ še prednost pred SD po javnomnenjskih anketah. Cilj Šarca je namreč postati druga stranka na volitvah in znova sestaviti vlado.

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button