Politika

Tektonski premiki na levi. Vesel ni več v igri? Levi imajo novega liderja?

Hitro se ne levi dogajajo čudni premiki. Kar naenkrat v igri za liderja levice ni več Vesel, ampak nekdo drugi. Mešalec “megle” Čeferin, naj bi se namreč z Veselom skregal.

 

VESEL IZPADEL IZ IGRE ZA LIDERJA LEVICE

Med Čeferinom in Veselom naj bi počilo zaradi razvpite, a še nesojene Superlige, o čemer naj bi Vesel vedel preveč, vendar tega ne povedal Čeferinu, zato naj bi Čeferin osebno lobiral proti ponovni izvolitvi Vesela na čelo nadzornega odbora Fife. Vesel je tako osamljen in predvsem sedaj razumemo njegove izjave, da bo v politiko šel, le če se bodo napadi nanj nadaljevali.

Kot piše portal Požareport je novi obraz levice, znani poslovnež Sandi Češko, nekdanji lastnik Studia Moderna in že vrsto let eden od najbogatejših Slovencev. Češko naj bi bil sicer v igri že prej, pred Veselom, dokler Vesela ni vsilil Čeferin, zdaj pa se spet vrača, toda v bistveno drugačni vlogi. Češko naj na volitve ne bi šel na čelu neke nove stranke, ampak “samo” kot kandidat za skupnega mandatarja vseh strank sedanje koalicije Kul.

Češko se sicer spogleduje z Socialnimi demokrati, je tudi član Foruma 21, torej Kučanov kader. Naj bi bil pa Šeško bolj nevaren Šarcu, kot Vesel. Saj bi lahko LMŠ-ju močneje pokradel glasove.

Pa ne, da je Šarec že odpisan?

P.M.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button