Politika

Marjan Šarec zavrača dialog in vabilo na pogovor predsednika Pahorja o spopadu z epidemijo, okrevanju po njej ter predsedovanju EU!

Marjan Šarec, nekdanji dramski igralec, inkliniran h komičnim vlogam, ki je postal predsednik vlade, očitno trmasto vztraja, da bo njegova legendarna puška v koruzo, njegov odstop, edina državotvorna poteza v njegovi politični karieri. Na poziv predsednika države, Boruta Pahorja, vsem predsednikom parlamentarnih strank, da se udeležijo srečanja v predsedniški palači, je Šarec odgovoril z nerganjem v smislu, “zakaj pa nisi nikoli antijanša, ko mi to od tebe želimo”.

 

Predsednik države Borut Pahor je poslal državotvorno vabilo vsem predsednikom parlamentarnih strank, da se udeležijo srečanja v predsedniški palači, kjer bi v ospredju bil dialog, ki ga v tem trenutku nujno potrebujemo. Gre za ključna strateška vprašanja o spopadu z epidemijo, njenimi posledicami ter prihajajočemu predsedovanju EU v drugi polovici letošnjega leta.

Marjan Šarec, predsednik LMŠ in nekdanji predsednik vlade, se je na njegovo vabilo odzval z nerganjem, zakaj v prejšnjih mesecih ni bil večkrat na strani histerične opozicije. Predsednik Pahor je predsednikom parlamentarnih strank poslal vabilo na srečanje v predsedniško palačo, kjer bi v dobro vseh skušali vzpostaviti dialog.

Image

Marjan Šarec se je naj že odzval in se s svojim odzivom pohvalil na tviterju. V svojem odzivu je izpostavil, da bi jemal to vabilo za bolj iskreno, če bi predsednik Borut Pahor kdaj v preteklih mesecih reagiral ob “rušenju demokracije”, ki ga domnevno počne ta vlada. Kar je šifra za to, da mu je odvrnil, zakaj ni večkrat potegnil z opozicijo proti Janši.

Šarčev odziv na vabilo (Foto: Twitter)

Poglejmo si nivo Šarčevega zapisa. Sestavljen je iz dveh poglavitnih očitkov:

  1. Lani si premalokrat potegnil z nami.
  2. Želeli smo sodelovati, a so naše predloge zavračali.

Ničesar o tem, zakaj so jih zavrnili, ničesar o tem, zakaj predsednik ni potegnil z njimi. Mi smo na strani resnice in če nisi z nami, si proti nam. Da pa ne omenjamo hipokrizije strank opozicije, ki so poprej leta in leta zavračale vljudne pozive Janeza Janše in SDS – a k sodelovanju, zdaj pa so užaljene, če je zavrnjen kak njihov predlog.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button