Slovenija

Rado Pezdir razkriva, kam so izginile MILIJARDE

Rado Pezdir v svoji novi knjigi Vzporedni mehanizem globoke države razkriva, kam so izginile slovenske milijarde zaradi delovanja udbaškega tranzicijskega omrežja, ki se dogaja že vse od konca druge svetovne vojne. Knjiga bo izšla v začetku oktobra.

 

V našem mediju se pridružujemo medijski predstavitvi knjige Vzporedni mehanizem globoke države avtorja Radeta Pezdirja. Na več kot 600-straneh bo dolgoletni raziskovalec udbaškega finančnega sistema razkril, na kak način so dobesedno kradli člani udbaškega tranzicijskega omrežja od konca druge svetovne vojne pa vse do danes.  V tej knjigi boste jasno videli, kako je zaradi tihotapljenja cigaret, trgovine z drogo, vzpostavljanje off shore podjetij v davčnih oazah, hčerinskih družb največje slovenske banke NLB in še mnogo drugih bančnih gospodarskih akcij omrežja izginjalo na desetine milijard evrov pred našimi očmi. Knjigo je možno naročiti na strani vzporednimehanizem.si. Ob tem pa se vsebina knjige in najbolj sveže informacije o njej redno pojavljajo na Twiter računu @mehanizem. V članku bomo predstavili nekaj tvitov, kjer je po dokumentih vidno, kako deluje udbaško tranzicijsko omrežje ter nam pred nosom krade več milijard evrov.

 Naslovnica knjige Vzporedni mehanizem globoke države. (Foto: Twitter račun Vzporedni mehanizem) Naslovnica knjige Vzporedni mehanizem globoke države. (Foto: Twitter račun Vzporedni mehanizem)

Avtor članka velikokrat citira enega najboljših hrvaških in balkanskih novinarjev Domagoja Margetića. Ta je že velikokrat javno povedal, da je v času 80.ih prejšnjega stoletja po smrti Tita slovensko komunistično omrežje pod vodstvom Štefana Korošca preneseli v tujino med 50 do 75 milijard evrov!

 

O tem je tudi pisal v svoji knjižni uspešnici Krvave balkanske milijarde, ko mu je to informacijo zaupala Borka Vučić, dolgoletna finančnica Sloboda Miloševiča.

 

Podobno je Margetić razkril, da je kriminalno balkansko arabsko omrežje s pomočjo Avstrijca Martina Schlaffa na območju držav nekdanje Jugoslavije izginilo do 150 milijard evrov! v trgovinah z drogo, orožjem, tihotapljenjem cigaret in nepremičninami! Sedaj vam bo delne segmente te šokatne ekonomske politične zgodbe z dejstvi, dokumenti in dokazi predstavil Rado Pezdir s svojo knjigo Vzporedni mehanizem globoke države.

Odlomki knjige so se pojavili nenadoma v začetku septembra na portalu Požareport, kjer smo do sedaj naročniki tega medija izvedeli o poslovnih bančnih podvigih Janezema Zemljariča, o slovenskem črnogorskem kriminalnem krogu v času samostojnosti, bančnih prevar udbaškega tranzicijskega omrežja itd… Pred kratkim so Pezdirjevo delo predstavili na Nova24tv.

Knjiga razkriva genezo in razvoj sistema vzporednega mehanizma od elementarne konfiguracije v Liechtensteinu vse do banksterskega ropa v času slovenske samostojnosti 

Rado Pezdir je na naše vprašanje o vsebini knjige odgovoril:

“Knjiga razkriva genezo in razvoj sistema vzporednega mehanizma, vse od najbolj elementarne konfiguracije v Liechtensteinu 1951, nastanka vzporednega bančništva v Ljubljanski banki leta 1968, preko izvoza in vrnitve kapitala v tranzicijo do banksterskega ropa. V knjigi je razkrito ogromno epizod, ki doslej niso znane, temeljijo pa na različnih virih dokumentacije. Knjiga prvič premakne paradigmo o razumevanju polpretekle zgodovine v povsem nove dimenzije razumevanja delovanja partije in udbe.”

 

Zanimalo nas je, zakaj se je odločil, da razkrije t.i. finančni kriminalni modus operandi delovanja udbaškega-tranzicijskega omrežja:

“To je pravzaprav naša zgodovina, ki jo imamo vsi pravico poznati. Tudi banksterske posle in drobovino zgodbe o iranski milijardi v NLB. Če že sodnih epilogov ni, če ni prave javne obsodbe tovrstnega dejanja, naj bo vsaj resnica na voljo za vsakega, ki si želi vedeti kaj je pravzaprav država v kateri živi in kako le ta deluje.”

 

Ob koncu nas je zanimalo, kdaj bo premiera knjige in dostopna širši javnosti:

Premierna predstavitev bo v prvem tednu oktobra, več podrobnosti pa bo znanih in objavljenih v ponedeljek 4.10. Vsekakor upam, da bo na voljo dovolj interesa ter seveda, da bo epidemiološka slika to dovoljevala, da bo predstavitev in debat čim več.

V mescu septembra je slovenska javnost lahko spremljala dve promociji knjig. Eno je skupaj s pomočjo osrednjih medijev in kreiranjem umetnih afer izvajal Božo Dimnik z naslovom V imenu ribe, kjer je Dimnik razkril svojo bogato udbaško tranzicijsko omrežje kot nekaj najboljšega. To je pričala tudi udeležba politikov in drugih na Dimnikovi predstavitvi knjige v Cankarjevm domu.

Po drugi strani se je tudi na Požareportu pričela enako v začetku septembra promovirati knjiga Vzporedni mehanzem globoke države Rada Pezdirja. Knjiga je popolni antipod Dimnikovi avtobigrafije, saj z dokumenti in podprtimi dokazi dokazuje dolgoletno krajo denarja na območju držav nekdanje Jugoslavije. V tej knjigi boste izvedeli začetke udbaškega omrežja, ki se je v času samostojne Slovenije preobrazilo v t.i. tranzicijsko omrežje.

Upajmo le, da si bo čim več Slovencev kupilo delo Pezdirja o tem finančnem  bančnem  kriminalu, ki se dogaja že od konca druge svetovne vojne pa vse do danes. Rado Pezdir pa je objavil, da je knjigo že možno naročiti na spletni stran vzporednimehanizem.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button