Slovenija

Rado Pezdir razgalil agenta globoke države na 24ur: To kar počne Jure Tepina je pogrom nad resnico in ustvarjanje alibija kriminalnim omrežjem!

Rado Pezdir je v svoji kolumni z naslovom Jure Tepina na POP TV in njegovi kriminalni viri ali maličenje dejstev, pogrom nad resnico ter alibiji za kriminalna omrežja na portalu Požareport razgalil odgovornega urednika portala 24ur Jureta Tepino z njegovimi zadnjimi članki objavljenimi na spletni strani 24ur o branjenju spornih kriminalističnih praks v primeru Irangate in bančne luknje.

 

 “Tepina se s svojimi viri iz policije trudi naslikati popolnoma drugačno resničnost. Po njegovem so nekompetentni in od kriminalcev upognjeni policisti pravzaprav žrtve političnega pregona, posledično so pravičniki v skupni borbi proti trenutni vladi. Ampak resnica je drugačna. Sicer pa, če bi vi vsi vedeli, kakšni kriminalci so danes na svobodi in kako z lahkoto in brez sramu trošijo ukradene milijone, bi zažgali NPU in tožilstvo. Šlo je predaleč,” ga je razkrinkal eden najboljših poznavalcev bančne kriminalitete v Sloveniji Rado Pezdir.

Slovenske leve vlade so se v preteklosti zapletle v dva huda škandala. To sta primera pranja iranskega denarja v vrednosti ene milijarde evrov preko NLB v času Pahorjeve vlade ter pet milijard vredna dokapitalizacija slovenskega bančnega sistema v vladi Alenke Bratušek ob koncu leta 2013. Notranji minister Aleš Hojs je na zakonit način odredil revizijo obeh nadzorov nad zaključenimi kriminalističnimi preiskavami v preteklosti. Kot se izkazuje, so nekateri kriminalisti presegli svoja pooblastila in z nezakonitimi posegi zaščitili vplivne osebe iz levega političnega in gospodarskega omrežja.

 

Pezdir v kolumni jasno zapiše, da v primeru bančnega kriminala v Sloveniji, ne gre za njegovo opredeljevanje v t.i. medijski vojni med največjo komercialno televizijo Proplus in sedanjo vladajočo koalicijo. V resnici se dogaja nekaj neverjetnega. Odgovorni urednik spletnega portala 24ur Jure Tepina se podpisuje pod članke, v katerih brani t.i. neodvisno delo kriminalistov in policije, a v resnici opravlja umazano delo za globoko državo. “Kakorkoli že, tisto, na kar želim opozoriti javnost, je nedopustno maličenje dejstev, pogrom nad resnico in ustvarjanje alibija kriminalnim omrežjem, ki jih izvaja odgovorni urednik spletne strani omenjenega medija Jure Tepina,” zapiše Pezdir.

Ključni politični akterji, ki so zamolčali pranje iranske milijarde v NLB. (Foto: Slovenska demokratska stranka)

Pranje milijarde iranskega denarja v aferi Irangate le za običajen posel?
Rado Pezdir je kot strokovni sodelavec Logarjeve komisije o pranju vsaj ene milijarde evrov iranskega denarja v NLB, afero razkril do podrobnosti. Med drugim mu je tudi uspelo stopiti v kontakt z glavnim operaterjem akcije, iranskim državljanom Irajem Farrokhzadehom. V letu 2017 je nadzor nad primerom izvedla takratna notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar. Prav tukaj je Pezdir razkril, da imajo zadnji članki Tepine o Irangatu in ministričini raziskavi veliko luknjo. Pezdir opozori, da so kriminalisti nezakonito odprli in zaprli primer in s tem, “dobili tožilsko in medijsko abolicijo, to seveda pomeni, da je vsak nadaljnji nadzor nad njimi politični pregon in eden od močnejših dokazov, da je iranski primer zgolj izmišljena politična konstrukcija.” 

Tepina se je, po besedah bančnega strokovnjaka o Irangateu, zapletel v lastno zanko, saj je odgovorni urednik 24ur pozabil na očitno ponarejeno poslovno dokumentacijo. Ta dokumentacija uniči vse, kar so v preteklih dneh izvajali povezani vplivni policijski kadri in Tepina. “V to dokumentacijo pa ni nihče opravil vpogleda, ne policija ne tožilstvo ne Tepina.”

 

Jure Tepina kot angel varuh svinjarij struktur bivšega režima že dobre tri mesece piše, da je bil iranski posel le eden izmed običajnih poslov v banki NLB. Pezdir ga v kolumni izzove, da sam Tepina dobro ve, da obstaja dokumentacija, ki razkriva vso umazanost ene največjih bančnih afer v času samostojne Slovenije. Tukaj se lahko vprašate, kdo ima koga za norca. Z veseljem bi lahko v Sloveniji organizirali preizkus z običajnimi slovenskimi državljani, če lahko nakažejo svoja finančna sredstva na račune Mikija Miške, Jake Racmana in Supermana. “Zakaj le? Glede na to, da sem o tem pisal in opozoril na to, da transakcije niso bile običajne, tako kot to po Tepini trdita policija in tožilstvo, se je vzpostavila združena fronta, ki je začela kot svoje orožje uporabljati resne grožnje.”

V nadaljevanju Pezdir izpostavlja nezaslišane medijske napade medija v večinski lasti iz davčne oaze Cuoco. Najprej je Tepina Pezdirja diskreditiral, da naj bi kazensko ovadil kriminaliste v zadevi Irangate, a je Pezdir podal le naznanilo suma kaznivega dejanja. Tepina je januarja zapisal sledeče : “Rado Pezdir je šel celo tako daleč, da je januarja letos kazensko ovadil kriminaliste NPU, ker niso ovadili bančnikov NLB. Specializirano državno tožilstvo pa Pezdirju zdaj jasno sporoča, da ne pozna kazenskega postopka in dokaznih standardov in da zato ne more biti razsodnik v tej zadevi. Če bodo zavržene tudi ovadbe zoper kriminaliste NPU, ki jih Pezdir preganja, ker naj ne bi dobro opravili svojega dela v preiskavi glede pranja iranskega denarja, ga bodo preiskovalci lahko kazensko ovadili zaradi krive ovadbe,” je v članku Tepina zaščitil organe pregona.

Alenka Bratušek. (Foto: Twitter)

Slovenski davkoplačevalci preplačali sanacijo slovenskega bančnega sistema za več milijard evrov
V času vlade Alenke Bratušek so morali slovenski davkoplačevalci nameniti pet milijard evrov za dokapitalizacijo slovenskega bančnega sistema. Kasneje se je izkazalo, da je ta bila v resnici zgrešena za nekaj milijard evrov. Kot na kratko zgodbo povzame Pezdir, je bila težava v tem, da so vplivni, veliki in poučeni imetniki luksemburških podrejencev v procesu sanacije bančnega sistema, izgubili svoja sredstva. Zato so zelo uspešno prodali zgodbo, da je Banka Slovenija v dogovoru z evropskimi institucijami lažno prikazala kapitalske neustreznosti slovenskih bank. S tem pa državno sanacijo.

Njihova teorija se je podrla kot hišica iz kart, ko AQR in stresni testi niso prikazali rezultatov, ki so si jih želeli. Ti so pokazali, da stresni testi niso bili problematični niti rezultati napihnjeni. “To policije ni zmotilo in je kljub temu sestavila ovadbo, ki je mimogrede služila kot podlaga za še eno novinarsko propagando, ki nas napelje na to, da kriminal ni pripeljal do sanacije, ampak da je bila kriminal sanacija. Toda ta ovadba je kriminalna sama po sebi, polna laži, konstruktov in neverjetnih izpeljav. Torej? Policija je zlorabila svoj položaj, izdelala lažnivo preiskavo in ovadbo, vse to pa je temeljilo na informacijah tistih, ki so se s takšnim potekom dogodkov nadejali bogate rente.”

Pezdir pa še razkriva ključne ljudi v preiskovanju bančne luknje. V času, ko je NPU vodil Darko Majhenič, sta v Banko Slovenije vdrla forenzična preiskovalca Mojca Medjedović in Gregor Kompan. Vodja primera je bil Boštjan Jeglič. Pezdir podaja v svoji kolumni zanimiva dejstva o Medjedovićevi. Le-ta se je v preteklosti imenovala Mojca Jazbinške Volk. Pred kariero na NPU pa je bila prokuristka Radenske v padlem imperiju pivovarja Boška Šrota“To je bil čas, ko so podjetja iz imperija tega zapornika dobivala nezavarovana posojila Radenske. Kljub temu ne želim biti tepinovsko tendenciozen, saj se ljudje lahko spremenijo. Ne spreminja pa se očitno NPU, ki je tako v Banko Slovenije simbolično vdrl kot preganjalec sanacije in ne preiskovalec vzrokov sanacije.”

 

Nekdanji športni novinar Jure Tepina postal vazal sporočil globoke države
Prav tu je srčika problema, v katero dreza Pezdir v primeru pisanja naročenih člankov s strani vplivnih tranzicijskih stricev, Juretu Tepini za 24ur. Vsa dejstva, ki jih je predstavil Pezdir glede bančne luknje v Sloveniji temeljijo na obstoječi dokumentaciji. Zato Tepino izziva in ga sprašuje, ali se je sploh potrudil, da bi dobil dostop do dokumentacije.

Rado Pezdir (Foto: STA)

Ekonomist in sodelavec Logarjeve parlamentarne komisije o bančni luknji zato sprašuje Tepino, ali je bil morda zaveden s strani svojih virov, saj dvomi, da se nekdanji športni novinar na RTV Slovenija, ne bi toliko potrudil, da bi prišel do pravih podatkov. A ideološka sovražnost do sedanje vlade pri Tepini ne pozna meja, saj je aktivno vključen v histerični boj neodvisnih medijev v lasti bivšega režima proti politiki aktualne vlade.

 

“Razumem in jasno mi je, da gre Tepini ta koalicija na bruhanje, to je njegova legitimna pozicija. Toda na račun tega sentimenta ne bi smel skleniti koalicije s kriminalnimi elementi naših institucij in jih uporabiti za namene prikrivanja resnice v cilju končnega spopada s politiko, ki je ne prenese. Javnost, predvsem pa potrošniki informacij na spletni strani Pop TV so vseeno upravičeni do resnice, ne pa do pristranskih informacij, zavitih v prikrito agendo kontrapolitične koalicije. Razumem tudi, da so vedno bili in vedno bodo posredni ali pa neposredni politični pritiski na policijo in tožilstvo, toda nepreiskani iranski posel, bančni kriminal, žilne opornice in vdor v Banko Slovenije niso nič drugega kot resen alarm, da je na policiji in tožilstvu nekaj hudo narobe,” razkriva Pezdir.

Luka Perš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button