Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Politika

Preiskovalci so se sklicevali celo na argumente dobaviteljskega lobija medicinske opreme!

Kvazi argumenti lažnega žvižgača Ivana Galeta in Riharda Knaflja ter še huje – dobaviteljskega lobija medicinske opreme, ki ni bil izbran v času dobav zaščitne opreme, so le ene izmed bizarnih podrobnosti iz kriminalistične odredbe o hišnih preiskavah, ki pričajo, da gre za poskus državnega udara zoper vlado.

Hišna preiskava pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku je zaključena, tudi pridržan ni več. Kot so zapisali na njegovem Facebook profilu, je minister “v preiskavi polno sodeloval”. Dodali so, da si, kot je že dejal, želi, da bi se nabava opreme preiskala hitro, strokovno neoporečno in brez očitne politične motivacije.

 

Pri tem pa so že znane prve podrobnosti odredbe o hišnih preiskavah zaradi domnevno spornih poslov v zvezi z nabavo zaščitne opreme v času epidemije. Kot smo izvedeli je odredba različna za vsakega posebej in temu primerno tudi obrazložena.

Preiskovalci sledili argumentom podjetja, ki je bogato poslovalo v času Šarčeve vlade

Informacije o tisti, katere povzetek smo dobili priložnost pridobiti izhaja, da sta osumljenca minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in članica projektne skupine ministrstva Andreja Potočnik, ki je operativno sodelovala pri dogovorih z dobavitelji zaščitne opreme. Sedaj pa pozor: kot smo izvedeli, so očitki enako absurdni kot pri interpelaciji Počivalška, ki jo je minister prestal z eno najmočnejših podpor v zgodovini slovenskega parlamentarizma. V njej so torej kvazi argumenti lažnega žvižgača Ivana Galeta in Riharda Knaflja ter še huje – dobaviteljskega lobija medicinske opreme, ki ni bil izbran v času dobav zaščitne opreme.

knafelj gale

Rihard Knafelj in Ivan Gale v oddaji Tarča nista povedala ničesar oprijemljivega ali kaznivega, kar bi lahko kazensko obremenjevalo ministra Počivalška.

Pri tem so se preiskovalci sklicevali celo na argumente farmacevtskega podjetja Framed, vpisanega v poslovni register šele leta 2016, ventilatorje pa prodaja po brutalnih cenah. Kot smo uspeli izvedeti, naj bi podjetje Framed v času vlade Marjana Šarca sklenilo donosno najemno pogodbo z UKC Ljubljana in ravno ti so bili vir za preiskovalce NPU, kar je naravnost škandalozno.

Hišna preiskava je nesorazmeren ukrep

Kot na Twitterju ugotavlja strokovnjak za kazensko procesno pravo in nekdanji ustavni sodnik ter nekdanji sodnik ESČP dr. Boštjan M. Zupančič, gre v primeru hišne preiskave pri ministru Počivalšku in drugod za izrazito nesorazmeren ukrep, saj imajo preiskovalci na voljo že vso potrebno korespondenco. Poleg tega Počivalšku očitajo za 8 milijonov evrov povzročene škode za ventilatorje, ki so se v praksi uporabljali in bili tako koristni, prav tako je znano, da so v Geneplanet pogodbo z državo prekinili in celo vrnili avans, kar pa v odredbi ni bilo omenjeno, kar je precej nenavadno in značilno za slabo pripravljen dokument.

 

 

Med drugim je v odredbi še omenjeno znano stališče Računskega sodišča RS, da bi država lahko kupovala zaščitno opremo neposredno od ponudnikov ter sporočilo nekdanjega direktorja blagovnih rezerv Antona Zakrajška, ki ga je še v času Šarčeve vlade poslal ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu. Vse samo zato, da bi ministra omenili v odredbi.

Hana Murn /Nova24tv.si

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

This poll has been finished and no longer available to vote !

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...