Informer
Spletni posrednik informacij

Novinarka RTV Eugenija Carl, predsednika države označila za “selfi hlapca fašistom!

0

Generalni direktor RTV Igor Kadunc zoper novinarko, ki javno predsednika države označi za “selfi hlapca fašistom” in “kolaborana zgodovinskega revizionizma”, ne bo ukrepal. Češ da veljavna Poklicna merila, ki se jih morajo držati zaposleni na RTV, ne določajo, kje je meja dopustnega ravnanja na družbenih omrežjih!?

Nezaslišano in predvsem nedostojno novinarki RTV. A generalnemu direktorju se te izjave ne zdijo sporne. Še več proti novinarki ne bo ukrepal.

 

Evgenija Carl arogantno, Kadunc ne bo ukrepal?

Kljub žaljivi obdolžitvi in izkazanemu zavržnemu odnosu novinarke Carlove do najvišjega predstavnika Republike Slovenije pa generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc zoper njo ne bo ukrepal.

Minuli ponedeljek je bil za Slovence, posebej za zamejske Slovence v Italiji, zgodovinski. Po stotih letih od fašističnega požiga slovenskega Narodnega doma v Trstu jim ga je Italija vrnila. To je bil ključni trenutek srečanja slovenskega predsednika Boruta Pahorja z italijanskim predsednikom Sergiom Mattarello. Dogodek poln simbolike kot malo kateri. Ob tem sta predsednika tudi položila venca k spominskemu obeležju slovenskih bazoviških junakov in pri bazoviški fojbi, kjer so po zatrjevanju Italijanov revolucionarji pobijali njihove rojake.

 

Poklon predsednika Pahorja tudi italijanskim žrtvam pa je tako razbesnel novinarko TV Slovenija Eugenijo Carl, da je na omrežju Facebook zapisala “ne v mojem imenu” in vprašala državljane, ali so se “tudi oni zbudili v državo, ki je od danes brez predsednika”. V drugem zapisu je priložila fotko predsednikov Pahorja in Mattarelle ob fojbi in kot hashtag (ključnik) dodala “selfi hlapec fašistom”“kolaborant zgodovinskega revizionizma” in “še nikoli videna sramota”. Mimogrede, hashtag omogoča, da se z zapisom na omrežju facebook seznani še širša množica kot bi se sicer.

 

Ali sploh potrebujemo novinarke kova Evgenija Carl in kdo to plačuje?

eMaribor

Objavite komentar