Informer
Spletni posrednik informacij

Novinar POP TV, Anže Božič, ni le naiven navijač propadle “lokostrelske” reprezentance KUL

ampak predstavnik ugledne tranzicijske rodbine, katere lovke segajo tako na Delo kot tudi na POP TV!

0

Predstavljamo vam zvestega navijača “lokostrelske” ekipe KUL novinarja POP TV Anžeta Božiča in njegove rodbinske ter prijateljske vezi, ki se prepletajo med medijsko hišo Delo in Pro Plusom ter imajo globoke tranzicijske korenine. 

Marsikdo bi si mislil, da je mlad in svetlolas novinar POP TV Anže Božič le še en naiven pristaš zgrešenega projekta po imenu koalicija KUL, a če ga človek malce bolj podrobno spozna, kaj hitro ugotovi, da njegovi fanatični družbeno-politični nazori niso plod naivnosti, marveč klenih rodbinskih in prijateljskih vezi, ki koreninijo globoko v bivšem družbeno-političnem sistemu. Fant je zgolj vrh te ledene gore oziroma ena njenih vidnejših “trofej”, ki je namenjena zabavanju publike pred televizijskimi zasloni, tam nekje za njo, pa v somraku globoke države čepi stric po imenu Drago Kos. Pa pojdimo lepo po vrsti.

Anže je sin dolgoletnega urednika športa na Delu Francija Božiča. Za razmere na Delu je bil obetaven, mlad in deloven novinar, njegov mentor v tej medijski hiši pa je bil Ali Žerdin. Vendar pa se je kariera na Delu za Anžeta končala potem, ko je padel v oči Tjaši Slokar Kos. Kot vemo, gre za ženo zloglasnega Draga Kosa, lobista iz levih, tranzicijskih omrežij. Kos je v javnosti še najbolj zaslovel kot nekdanji kriminalist, operativec v aferah Depala vas in Patria ter velik zaslužkar z državno NLB. Slokar Kosova pa je v zadnjem času najbolj zaslovela po tem, da v BiH-u sodeluje s sumljivim portalom Istraga bošnjaškega plačanca Avda Avdića. Po razkritju so njeno ime nemudoma umaknili iz seznama sodelavcev. Gre za bošnjaškega medijskega plačanca, povezanega z obveščevalno službo BiH.

kos avdic scaled

Tjaša Slokar Kos, Avdo Avdić in Drago Kos

Slokar Kosova je Anžeta z Dela prepeljala na POP TV. Ob tem je znano tudi to, da ni bil izbira Tomaža Peroviča, ki se je prav tako selil med nacionalno televizijo (tam naj bi ustanovil Studio City), Delom in Pro Plusom. V času svoje novinarske kariere se je udinjal tudi kot direktor ter urednik informativnega in športnega programa na POP TV.

Franci Božič je mentalno ostal ujet v zlatih časih Titovine
Aleksander se je zatem odselil v Kotredež, to je dva kilometra stran od Čebin. Znano je tudi, da sta Anže in Jasmina bratranec in sestrična. Gre za pravoverno komunistično družino, ki je preveč fanatično naravnana celo za standarde časopisne hiše Delo. Nekoč je Franci tajkunu Stojanu Petriču, lastniku Dela, napisal pismo, v katerem je izlival svoj gnev, da je sramota kako se Delo odvrača od levih bralcev. Franci Božič očitno ni nikdar razumel in ponotranjil dejstva, da se je Slovenija osamosvojila in že lep čas ni več del Jugoslavije ter pri belem dnevu še vedno sanja o Zlatih časih Titovine.

janez marke%C5%A1

Novinar Janez Markeš (Foto: Demokracija)

Z Dela je menda odšel precej zagrenjen, ker ni bilo dovolj rdeče za njegov ideološki okus. Znano je tudi, da Anže neguje tesne stike s skrajno levico, vendar pa ne tudi z Damirjem Črnčecem in Borutom Jamnikom. Oba sta sicer znana vplivneža iz ozadja, podobno kot Drago Kos. Tomaž Perovič je Anžetu sicer predlagal, da naj si pusti brke, da bi ga gledalci jemali nekoliko bolj resno, a je kasneje priznal da Anžetu niti brki ne pomagajo do odraslosti.

Anže je goreč pristaš propadlega projekta po imenu “koalicija KUL”
O Anžetu pa smo nedavno že pisali. V zadnjem času se je zelo močno angažiral za sedaj že poraženo lokostrelsko koalicijo KUL, ki ji z nezaupnico vladi, kot kaže ni uspelo, njen samooklicani, že drugi mandatar Karl Erjavec pa je zbral še manj podpisov, kot je napovedoval, torej 42 in ne 43, medtem ko bi za uspeh potreboval 46 glasov. Glede lokostrelske koalicije je Anže v povezavi s stranko SMC že izjavil: “Do konca mandata je zdaj zanje možno zdržati tudi v alternativni KUL koaliciji.”

Domen Mezeg

Foto STA
Izvor/Avtor Nova24.si
Objavite komentar