Politika

LMŠ bi razveljavila vse protikoronske zakone če pride na oblast? Kaj o tem pravi Lahovnik?

Šarčev sodelavec Damir Črnčec izustil največjo neumnost v zadnjih dveh letih. Zatrdil je, da bi sami v primeru prevzema oblasti razveljavili vse protikoronske zakone.

 

LMŠ bi ukinila protikoronske dodatke?

Protikoronski paketi so podjetjem in posameznikom omogočili preživetje v času epidemije. V stranki LMŠ pa je tokrat Šarčev tesni sodelovec Damir Črnčec zatrdil, da bi sami v primeru prevzema oblasti razveljavili vse protikoronske zakone, s čimer bi čez noč podjetja in njihove zaposlene pustile v nemilosti in brez sredstev pomoči, piše Demokracija.

Spomnimo, Marjan Šarec je vlado zapustil v najbolj kritičnih razmerah in državljane pustil v nemilosti epidemije. V več kot letu dni smo bili priča več njegovim idejam, kako bi on v tem primeru reševal državo, a vse to izpade prozorno, ko pomislimo na to, kako je svetoval “kašljanje v rokav”, medtem ko so ljudje v Italiji množično umirali po bolnišnicah. Tokrat pa je Šarčev tesni sodelavec in nekdanji direktor Sove, Damir Črnčec prišel na precej zanimivo idejo, in sicer bi sam ob možnem prevzemu oblasti raveljavil vse protikoronske zakone. Ukinitev PKP za državljane in še pomembnejše za podjetja, bi tako pomenila ukinitev vseh pomoči, ki jih daje država gospodarstvu, da preživi in ohranja kondicijo v času epidemije.

Gospodarstvo bi lahko utrpelo hudo škodo ali zlom tudi, če bi šlo samo za razveljavitev zakona in država ne bi zahtevala vračila prejetih sredstev. Trenutna sredstva, ki so namenjena gospodarstvu in posameznikom omogočajo preživetje, drugim pa pomoč pri ponovnem odpiranju in oživljanju dejavnosti, kot sta to denimo gostinstvo in turizem. “Takšen ukrep izgleda na primeru tako, kot če bi ladja, ki se je ledeni gori uspešno izognila, zavila nazaj in se šla zaleteti v ledeno goro,” je dejal ekonomist Matej Lahovnik.

Sedaj veste, kaj vas čaka, če boste volili stranko LMŠ!

P.M.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button