Družba

[Ekskluzivno] Ličina nadlegoval novinarja Nova24TV – ta ga je nemudoma prijavil policiji!

Novinar Nova24TV Domen Mezeg je na policijski postaji Moste podal prijavo zoper protivladnega protestnika in znanega delikventa Anisa Ličino, ki ga je nadlegoval in mu grozil na socialnem omrežju Facebook. Mezeg je nazadnje pisal o Ličini in njegovi preprodaji luksuznih avtomobilov.

Slovenska družba je v zadnjem obdobju zapadla v pravo norijo sovraštva in groženj tudi zaradi  mižanja organov pregona na obe očesi do tovrstnih pojavov. Če se predrznih protestnikov, anticepilcev in celo kriminalcev ne bo ustavilo in se spoštovalo zakonov, ki naj bi varovali šibkejše, lahko pričakujemo tudi najhujše – prelivanje krvi – kakršno smo v preteklosti že doživeli, in Bog ne daj, da bi se tragedija kdaj ponovila.

 

V veliki nevarnosti so tudi novinarji, predvsem tisti neodvisni od medijskega mainstreama. Že ko smo na Nova24TV spremljali petkove proteste, je bil naš snemalec tarča pritlehnega napada levičarskega raperja Zlatana Čordića – Zlatka, vendar nas nihče ni vzel v bran in obsodil napadalnega “kulturnika”. V petek so napad na novinarstvo v bolj množični izvedbi doživeli na RTV.

 

Se slišiva ta teden

Če kdaj, je čas za streznitev in ukrepanje sedaj, ko je bil z grožnjami soočen novinar Nova24TV Domen Mezeg, ker je pisal o sumljivih poslih znanega levičarskega protestnika Anisa Ličine, sicer dobrega znanca slovenske in avstrijske policije. Pred dvema dnevoma se je Ličina pojavil na njegovem Facebook profilu, kjer je komentiral novinarjevo zasebno objavo: “Edina stvar, ki je srhljiva je ta tvoja slika, kupi si prava očala ali pa bomo zbrali teh 4 evre pa ti jih kupimo mi.” Zraven je priložil še “smeške” s prašičem. Ko mu je Mezeg prijazno odgovoril, da so očala “zakon”, mu je Ličina repliciral, da so ravno tako zakon kot njegovi “usrani članki na nori.” “Glede tega pa se slišiva ta teden,” je zapisal, kar bi se lahko razumelo kot nadlegovanje in grožnjo. Mezeg je danes Ličino nemudoma prijavil policiji.

 

Da je Ličina nevaren, je dokazal že na protivladnih shodih, ko je kričal na policiste in jih žalil, pa tudi sicer se ga je omenjalo kot vodjo podzemlja, ki stoji za protivladnimi protesti. Prvič pa smo ga spoznali, ko je oropal črpalko in pretepel tamkajšnjega uslužbenca. Kasneje se je moral soočiti s policijo kot tihotapec nezakonitih migrantov in član slovenskega narkokartela, o čemer smo tudi že pisali. Zanimivo, Anisa Ličino so ujeli pri tihotapljenju in kot člana kartela (na sojenju je bilo obtoženih 15 ljudi), vendar je, kot vidite, na svobodi.

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button