Politika

Leva opozicija s političnimi sindikati bi lahko več naredili za promocijo cepljenja – da bodo otroci lahko varno vstopili v novo šolsko leto!

Opozicijski stranki Lista Marjana Šarca in Socialni demokrati spet zaskrbljeno opozarjata slovensko javnost, da ravnatelji niso prejeli navodil za novo šolsko leto. To je še eno politično nagajanje sedanji vladi, ki smo ji bili priča lansko šolsko leto. Vse bi bilo enostavneje, če bi glavni tajnik Branimir Štrukelj svoje člane pozval, naj se gredo cepit in s tem omogočijo normalno odprtje šolskega leta.

V lanskem šolskem letu smo spremljali pravo medijsko-politično vojno na strani leve opozicije in tranzicijskih medijev, da morajo biti šole odprte. Poklicali so na “stotine” strokovnjakov, ki so ugotavljali, da so otroci pozabili pisati, se učiti ali ne znajo več telovaditi.

 

Tudi tokrat so se oglasili v LMŠ in SD, da bo prihajajoče šolsko leto spet polomija. Še več, v LMŠ so ponovno zahtevali odstop ministrice za izobraževanje, šolstvo in šport dr. Simone Kustec. A vse kaže, da so prav v LMŠ pozabili, v kakšnem stanju pred prvo valom epidemije marca 2020 je Slovenijo pustil Marjan Šarec.

Ministrica dr. Simona Kustec je spet tarča Sviza, levih opozicijskih parlamentarnih strank in tranzicijskih medijev. (Foto: montaža Demokracija)

Pametni so tisti, ki so pustile svoje sodržavljane na cedilu

V LMŠ-ju še niso ugotovili, da je odpravljanje ukrepov, ki jih je Slovenija sprejela med najhujšo zdravstveno krizo, povezano s skrbjo, da ne pride do novih okužb, zato je cepljenje še kako potrebno. V času epidemije je treba žal v manjši meri posegati tudi v človekove pravice, mednje sodi tudi prepoved zbiranja ljudi zaradi nevarnosti širjenja okužbe.

Enako so svojo zaskrbljenost glede šolskega leta izrazili v SD. Na spletni strani so zapisali, da so partnerjem v opoziciji posredovali predlog zahteve za sklic nujne seje Odbora za izobraževanje, znanost in šport ter se na tak način odzvali na poročanje medijev, da predstavniki vzgoje in izobraževanja na delovnem srečanju na ministrstvu niso prejele informacije o poteku šolskega leta.

Tanja Fajon, Alenka Bratušek, Luka Mesec in Marjan Šarec (Foto: montaža Demokracije)

Verjeli bi, če bi imeli v LMŠ in SD čiste račune. Vsakdo ve, da bodo ne glede na katere koli podane smernice sedanje vlade in NIJZ-ja za novo šolsko leto spet našli kako malenkost in iz muhe naredili slona. Kot je videti, bo spet sledilo zanimivo in pestro šolsko leto. A edina rešitev za normalno delovanje v šolstvu je, da se vsi zaposleni odrasli v teh poklicih gredo cepit.

Luka Perš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button