Družba

Korona spet ogroža Evrovizijo

Letošnjega izbora za pesem Evrovizije zagotovo ne bo mogoče izpeljati na “običajen” način, a organizatorji zagotavljajo, da prireditev zagotovo bo.

 

Izmed štirih scenarijev za izvedbo letošnje Evrovizije je najbolj optimistični že odpadel, so sporočili iz Evropske radiodifuzne zveze (EBU). Zdaj je aktualen “scenarij B”, po katerem bo na prireditvi manj občinstva, na odru pa bodo v živo nastopili le tisti sodelujoči, ki bodo lahko pripotovali v Rotterdam, medtem ko bodo pri preostalih predvajali posnetek njihovega nastopa.

 

“Izbor za pesem Evrovizije se bo maja letos zagotovo vrnil kljub pandemiji, toda v teh okoliščinah je dogodek nemogoče izpeljati na način, kot smo ga vajeni,” je dejal Martin Osterdahl, izvršni nadzornik tekmovanja, “zdravje in varnost vseh sodelujočih, od glasbenikov do ekipe, sta na prvem mestu.”

 

Če se bo tudi scenarij B izkazal za preveč optimističnega, jim bosta preostali še dve možnosti. Po scenariju C tekmovalci ne bodo potovali na Nizozemsko, ampak bodo tja poslali le posnetke svojih nastopov, medtem ko bodo na odru v Rotterdamu le voditelji in netekmovalni glasbeni gosti, dopuščena je tudi možnost manjšega občinstva. Po scenariju D občinstva ne bo, večina prireditve bo virtualna.

Slovenijo bo zastopala Ana Soklič:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button