Kolumna

Kdo v resnici Krade?

Veliko v zadnjem času slišimo, kako »nekdo« krade! Ampak kaj kraja v resnici pomeni? Če bi šli dales v zgodovino, ko še nihče ni imel nič ali bi pogledali skozi oči »živali«, potem besede »kraja« ne bi razumeli. Saj je vse od vseh in si vzame samo toliko, kolikor potrebuje. Torej bi lahko rekli, da krademo sami sebi in da se je stopnja zavesti popolnoma porušila.

Veliko ljudi reče, da jih je pot navzgor, ko so zgradili svoje premoženje, samo naredila še močnejše. A v resnici če so »trpeli« pri pridobivanju »premoženja« so sami sebi jemali čas v življenju in v zameno, ko so dobili sredstva, so si naložili breme, ki jim je vzelo še več časa v življenju.

 

Premoženje je logična posledica našega uživanja v življenju. Govorim o tistem uživanju, kjer gremo po poti svojega poslanstva, ne po poti razvrata, trplenja….

Predvsem pa vprašanje, kdo res krade v naši družbi. Suvereno lahko govorim samo iz športnik krogov, vendar mislim, da je v kulturi in ostalih dejavnostih podobno. Veliko denarja se v Slovenskem športu »zavrti«, vendar ne pride do resnih ciljev. Vsak nekaj dela, samo da dobi tisto drobtinico, da preživi. Dobesedno igrajo »prostitucijo«, ker jim je nekdo nekaj dejal… če narediš tako, pa dobiš denar. In točno tisti, ki se »prostituirajo« kradejo. Še »prostitutke« bolj pošteno zaslužijo, kot pa tisti, ki so pohlevni in ponižni! In naš sistem tako desetletja deluje. Denar, ki ga namenjeamo raznim aktivnostim ni ciljno usmerjen, ampak je samo za gašenje požarov in umetno vzdrževanje miru. In to je kraja, nenamensko porabljen denar!

 

Zagotovo smo si s tem kupičenjem premoženja prevsem nabrali veliko »smeti«, takih, ki so bolj za kazanje in neuporabne, predvsem pa nam jemljejo čas v življenju. Zato je sedanja prispodoba čiščenja, ravno tista prava. Čistimo namreč vse, kar je nepotrebno v našem življenju. In ker je bilo veliko nenamenskega denar, pomeni, da bomo tudi to črpanje sedaj očistili.

 

Ampak kaj je najbolj pomembno! Očistiti moramo predvsem neskladja. V naravi se živali borijo za svoje preživetje, da dobijo dovolj hrane in vode. Ljudje jim to uničujemo. Najbolj grozno pa je to, da ljudje tako sami sabe uničujemo.

 

 

Nikomur ni potrebno odvzeti premoženja, kajti če kdo krade je to v veliki meri Država sama. Predvsem gre zato, da dražava ne bi smela dopustiti, da bi bil kdorokoli lačen.

 

In tista vlada, ki bo imela prioriteto rešiti lakoto, tista si zasluži biti večno. In ko nekomu nekaj »damo zastonj«. To ne pomeni, da smo ukradli in temu primerno naj bo zakonodaja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button