Politika

Kdo sta poslanca, ki naj bi glasovala proti razrešitvi Zorčiča? Nas čaka tretji poizkus?

Igor Zorčič je edini slovenski predsednik Državnega zbora, ki ne pripada koaliciji, ampak opoziciji. A se se vedno oklepa predsedniškega mesta, koaliciji pa vedno zmanjka kakšen glas.

Napoveduje se (še) tretje glasovanje za zamenjavo Zorčiča!

Čeprav ob tajnih glasovanjih ni nikoli mogoče dokazati, kdo je kako glasoval, saj ravno to je demokratično bistvo in čar tajnih glasovanj. A so različne interpretacije vseeno znane. Koaliciji je za zamenjavo Igorja Zorčiča, kot predsednika Državnega zbora zmanjkal le en glas. Neuradno prevladuje prepričanje, da sta ti dve – neveljavni – glasovnici oddala dva poslanca Desusa, vodja poslanske skupine Franc Jurša in poslanec Ivan Hršak, piše Požareport. Ob tem pa se koalicija ne bo vdala in napovedano je tudi tretje glasovanje, na katerem pa več ne bo šale, sta povedala vodja poslancev SDS-a, Danijel Krivec ter v oddaji 24ur zvečer še Branko Grims.

Kaj bi se lahko zgodilo ob tretjem glasovanju? Ali bo koaliciji uspelo prepričati dva “odpadnika” da vsaj eden glasuje ZA razrešitev, ali se bo zaradi tega v poslanske klopi vrnil Zdravko Počivalšek in bi na ta način prispeval manjkajoči glas, ali pa naj bi (kot se rado govori) Janez Janša na razrešitev Zorčiča vezal nezaupnico?

Karkoli bi se utegnilo zgoditi, nekaj je zagotovo. Zorčič bo tako ali drugače razrešen?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button