Politika

Janšo obtožili žaljivega napada na radikalnega poslanca Kordiša!

Predstavljajte si, da poslanec z izjemno agresivnim tonom proti drugemu poslancu, celo predsedniku vlade, natrese kopico težkih obtožb, ne da bi se mu zdelo potrebno, da jih dokaže, vse v duhu “to vsi vemo”.

 

Predsednik vlade se odzove cinično, toda za razliko od vidno jeznega, agresivnega, tresočega se poslanca, gosposko. Nobenega povzdigovanja glasu, nobenih obtožb, vse kar stori je, da mu pove kaj si o njegovem izpadu misli – s tem, da mu pove, da se bo pozanimal o prostih mestih mestih na psihiatriji. Kaj v takem primeru stori neodvisni novinar? Ne vemo, imamo pa evidenco, kaj storijo opankarski – osrednji mediji. Zgodbo vrtijo v smeri, da je bil predsednik vlade tisti, ki je bil žaljiv.

Miha Kordiš, skrajno levi aktivist, anarhist in človek, ki bi že zdavnaj moral biti izgnan iz parlamenta liberalno demokratične republike, je v še enem svojih divjaških izpadov zoper predsednika vlade izrekel kopico obtožb, za katere ga sploh ni bilo sram priznati, da zanje nima dokazov in da vse temelji na “baba čula, baba rekla” – “saj to vsi vemo” podlagi. Janez Janša se je odzval cinično, a vendar gosposko. Osrednji mediji? Širijo, da je Janša bil žaljiv.

 

Tudi Kordiš je Janšo pošiljal na psihiatrijo – takrat je vladala tišina
24.ur.com, portal POP TV – ja, je objavil naslov “Poslanci levice po žaljivem odgovoru Janše zapustili DZ” in uvodoma zapisal: “Začetek seje DZ je zaznamoval besedni dvoboj med premierjem Janšo in poslancem Levice Kordišem. Ta je Janši očital sodelovanje s kriminalnimi združbami, premier pa mu je odvrnil, da se bo kot začasni zdravstveni minister “pozanimal pri pristojnih institucijah, kako pomagati takim, ki trosijo takšne nebuloze”. Medtem ko si je Janša za svoj odgovor prislužil aplavz dela poslancev, so zaradi žaljivega odgovora protestirali poslanci Levice, ki so sejo tudi protestno zapustili.” Enako pristransko so poročali tudi na RTV.

Janša se je z namigi, da je zrel za psihiatrijo, gosposko odzval na divjaški izpad in laži Mihe Kordiša, spomnimo pa se, da je pred nekaj meseci na psihiatrijo pošiljal samega Janšo tudi Kordiš, le da v precej bolj sovražnem in agresivnem tonu – bolj ali manj neizzvan. Osrednji mediji takrat?

 

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button