Politika

Grozili tudi prvaku SNS Jelinčiču!! Levi ekstremizem je vse bolj brutalen!

Levi ekstremizem je vse bolj brutalen. Napadalci so v sredo po sprejetju Zakona o nalezljivih boleznih obkolili poslanca Jožefa Horvata, mu grozili in ga popljuvali. Podobno izkušnjo so imeli nekateri drugi poslanci.

 

Poslanka Tadeja Šuštar iz vrst NSi je preko Facebooka sporočila, da je bila tudi sama deležna nasilja pred vhodom Državnega zbora RS. “Nasilje ostro obsojam in si želim varnosti za vse”, je poudarila. Pljunkov iz zmerjanja pa je bil deležen tudi poslanec in prvak stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. 

“Ko sem šel iz Državnega zbora RS, so policisti stali pri vratih, levo pa je bila skupina 30-40 ljudi, ki se je drla: “Jelinčič, piz**”! Počakaj!” Pritekli so do mene. Malo sem se še pomaknil naprej dokler me niso obkrožili. Še posebej je izstopal eden izmed protestnikov, za katerega glede na zenice sklepam, da je bil narkoman. Postavil se mi je nekaj centimetrov pred obraz in se je drl: Kaj si pa ti dal ljudstvu? Kaj si naredil za ljudi?”, je glede svoje izkušnje z agresivnimi protestniki povedal poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti.

 

Ko ga je protestnik nadiral, sta se po besedah Jelinčiča približala policista. Policista je pozval, da naj ga umakneta. “Bila sta tiho. Čez čas sem ju še enkrat pozval, da naj ga odstranita. Dejala sta: Joj, gospod, a se lahko umaknete?” Ker je bil Jelinčič nad reakcijo policistov razočaran se je odpravil naprej. Pričeli so pljuvati, žvižgati, kazali so sredinec. “Eno kolegico iz stranke SD so pa celo udarili in ji rekli, da vedo kje stanuje in da ima dva majhna otroka,” je razkril. Jelinčič je prepričan, da so za grožnje, ki so jih protestniki trosili naokrog, odgovorni levi mediji, ki širijo sovraštvo z namenom, da destabilizirajo državo. “Bojim se, da je to šele začetek.”

Jelinčič je v nadaljevanju spomnil na incident moškega z motorko, ki se je zgodil pred časom. “Takrat se je vse skupaj začelo. Nihče ni tega človeka procesiral in ga zaprl, vsaj v psihiatrijo. Po mojem prepričanju ni bil čisto pri stvari. Ali pa da ga bi zaprli v zapor. V drugih državah mu zaporna kazen ne bi ušla, gre vendarle za napad na najvišjo državno ustanovo. Pri nas pa rečejo: No, ja. Skratka, delovanje policije je zelo neuspešno in v takšnih razmerah je težko delati. Nekateri so namreč vdirali kar v parlament, pa jih nihče ni ustavil,” je zatrdil Jelinčič.

Foto: Nova24TV

Levim medijem je pomembno, da se zruši to vlado


Levi mediji po besedah Jelinčiča želijo rušiti državo na vsak način. “Ni jim pomembna resnica, ampak le to, da se zruši to vlado. Gospodje iz ozadja so preveč vpleteni v finančne sfere, v razne bonitete, ki so si jih prej priborili, da bi dovolili, da bi se kaj spremenilo. Samo tega se bojijo,” je poudaril Jelinčič. Nekorekten način poročanja je ponazoril z nedavnim primerom, kjer je predsednica Evropske komisije govorila nekaj povsem drugega, kot so to ponazarjali podnapisi. “Vse to gre v kontekst uničevanja te vlade, ki v Evropi vzbuja presenečenje, ker smo uspešni. V Evropi smo se namreč znašli pri vrhu, to pa seveda nekatere boli. Tukaj imamo še ljudi, kot je Tanja Fajon, ki pljuva po lastni domovini. Naj se preseli v Prištino in tam ostane ali pa gre v dekadentne četrti Bruslja,” je kritično zatrdil Jelinčič.

Po besedah Jelinčiča se je v zadnjem letu dni poslabšala tudi retorika znotraj državnega zbora. Kot problematično je izpostavil retoriko stranke Levica, še posebej Mihe Kordiša. “Ne vem, kako je mogoče, da lahko on pljuva po lastni domovini, po državi Sloveniji, predsedniku Državnega zbora RS, države in vlade. Ministrom govori, da so tatovi in podobno, pa se mu nič ne zgodi.” Z odzivom s strani predsednika Državnega zbora RS Igorja Zorčiča, ki je napovedal poostreno policijsko varovanje, Jelinčič ni zadovoljen. “To je bistveno premalo. Mislim, da bi morali uvesti stroge ukrepe, ki jih imajo v drugih demokratičnih evropskih državah.” 

Nina Žoher

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button