Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Politika

Grozijo s tožbo, da informacije ne bi objavili

Molk Tanje Fajon in dominantnih medijev ob aferi Rebernik pove, da afero raziskujemo v pravo smer

Tanja Fajon; Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

“Plače članov vlade Republike Slovenije so kljub 10x večji odgovornosti 4x manjše od plače ‘voditeljice’ stranke Socialnih demokratov Tanja Fajon.

 

Kljub temu so si jih v času epidemije skupaj s poslanci DZ RS še znižali za 30 odstotkov. In vsi plačujejo svoje račune, le SD še vedno ni poravnala leta starih dolgov,” se je na odziv kritiziranja Socialnih demokratov na račun kmetijske ministrice Aleksandre Pivec odzval predsednik vlade Janez Janša.

Nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za šolstvo, izobraževanje in šport ter vplivna članica Socialnih demokratov Martina Vuk je ob lansirani medijski aferi Aleksandri Pivec ter njenih obiskov v podjetju Vinakras in v Izoli izjavila, da “odgovornost za delo vlade in ministrov nosi premier Janša. Pričakujemo, da bo pojasnil, ali so ravnanja ministrice še sprejemljiva.”

 

Predsednik vlade se je nato odzval na Twitterju, kjer je zapisal, da so “plače članov vlade Republike Slovenije kljub 10x večji odgovornosti 4x manjše od plače ‘voditeljice’ stranke Socialnih demokratov Tanja Fajon. Kljub temu so si jih v času epidemije skupaj s poslanci DZ RS še znižali za 30 odstotkov. In vsi plačujejo svoje račune, le SD še vedno ni poravnala leta starih dolgov.”

 

Molk Tanje Fajon in dominantnih medijev ob aferi Rebernik pove, da afero raziskujemo v pravo smer
Avtor tega članka je pred nekaj tedni razkril afero o nekdanji dolgoletni vplivni članici Socialnih demokratov in direktorici podjetja Atotech v Podnartu Mariane Karle Rebernik. Med drugim smo razkrili, da je Rebernikova lastnica več kot milijon evrov vrednega dvorca in dveh stanovanj v Radovljici, stanovanja v Ljubljani ter vikenda v Poreču. Zemljišče, na katerem je zrasel dvorec, pa je po podatkih naših zanesljivih virov bilo vredno takratnih 150 tisoč nemških mark.

Ali je podjetje Atotetch preko podjetij v tujini financiralo stranko SD?

Spomnimo se, kako so mediji pred desetletjem mleli padlo gospodarsko baronico Hildo Tovšak. Kljub našim razkritjem o tem ni črhnil noben “neodvisni” medij v rokah levih gospodarskih in političnih struj. Prav ob tem primeru je vidno dokazano, kaj pomeni, če ima določeno omrežje večinsko medijsko moč v slovenski krajini. Kot je že pred časom povedal novinar Bojan Požar, naj bi t.i. levo medijsko omrežje imelo v rokah 90 odstotkov medijskega trga v Sloveniji. Vsaka majhna napovedana sprememba na področju medijev za njih pomeni napad na t.i. svobodo medijev.

Med pisanjem člankov pa smo iz strani zanesljivega vira dobili namig, da naj bi obstajala domnevna povezava med padlim imperijem Rebernikove in financiranjem stranke SD, o čemer smo povprašali tudi na SD, saj objavljamo le zanesljive informacije. Odgovoril nam je Denis Sarkič, in sicer, da gre za očitne laži ter nam ob tem zagrozil s tožbo. Naše vprašanje in njihov odgovor objavljamo v celoti. Nas je pa njihov odziv z grožnjo s tožbo presenetil, zakaj bi namreč tako impulzivno odreagirali, če ni nič na stvari? Kakorkoli že, veseli nas, da so Socialni demokrati le pričeli odgovarjati na naša novinarska vprašanja.

 

Luka Perš /Nova24tv.si

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Ali podpirate petkove proteste?

Ali podpirate petkove proteste?

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...

Politika

Tako patetično se levičarji “igrajo” pred njihovimi nosovi, da bi reagirali in jih nato prikazovali kot fašiste!