Politika

Član DeSUS v pismu o Erjavcu: “Sram me je!”

Na uredništvu smo prejeli pismo člana odbora stranke DeSUS na Vrhniki. Kot je dejal Vid Drašček ga je sram zaradi obnašanja njihovega predsednika Karla Erjavca, saj je zavrnil povabilo predsednika Boruta Pahorja na pogovor o soočanju z epidemijo in o samem predsedovanju Slovenije Evropski uniji.

 

Prepričan je, da bi se moral kot ponujeni mandatar s strani KUL-a sestanka udeležiti, s svojimi dejanji pa je več kot očitno pokazal, da negira samega predsednika republike.

Karl Erjavec s svojo ambicijo in nastopom nove stare funkcije predsednika stranke DeSUS vse bolj tone lastno stranko, pri čemer ne izgublja podpore samo pri njegovih poslancih, temveč tudi med lastnimi člani. Medtem ko eden izmed poslancev Branko Simonovič ni želel podpisati nezaupnice lastni stranki in negirati lastne dosežke, Erjavec izgublja podporo tudi na terenu.

 

Na uredništvo smo prejeli pismo člana odbora DeSUS na Vrhniki, Vida Draščka. V pismu je izpostavil, da je Erjavec odločno zavrnil pogovor s predsednikom države Borutom Pahorjem. Drašček je prepričan, da bi se Erjavec moral zavedati svoje funkcije in pravi, da je njegovo dejanje sramotno. “Sram me je zaradi njegovega obnašanja, ljudje na Vrhniki me sprašujejo kaj se dogaja v stranki DeSUS. To kar sedaj počne predsednik stranke Karl Erjavec mojega mandata nima,” je dejal.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec. (Foto: STA)

Poslancem DeSUS-a v nadaljevanju predlaga, da se naj vsaj nekdo od njih udeleži razgovora pri predsedniku republike, saj Erjavčevo obnašanje nakazuje na negiranje predsednika, ki predstavlja slovensko državo in je tudi njen vrhovni poveljnik obrambnih sil. “Predsednika Republike izvoli ljudstvo na neposrednih, splošnih in tajnih volitvah. Karl se pa niti med  poslance ni prebil in sedaj , da ne izrečem…,” je še dodal.

Spodaj objavljamo njegovo pismo v celoti.

Spoštovani poslanci DeSUS in Vsi v DeSUS!

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je pred dnevi odločno zavrnil pogovor s predsednikom RS g. Borutom Pahorjem  o soočanju z epidemijo  in  o vodenju Evropske unije.

Verjetno je bila to njegova odločitev in verjetno ni imel za to mandata od nikogar.

Kot predsednik stranke bi moral vedeti kaj je institut predsednika republike in kaj je njegova funkcija. Vse je napisano v Ustavi, od 102. do 109.člena.

Sram me je zaradi njegovega obnašanja, ljudje na Vrhniki me sprašujejo kaj se dogaja v stranki DeSUS. To kar sedaj počne predsednik stranke Karl Erjavec mojega mandata nima.

Poslancem DeSUS predlagam, da se oni udeležijo razgovora pri predsedniku republike, saj obnašanje Karla Erjavca pomeni negiranje instituta predsednika republike, ki predstavlja Republiko Slovenijo in je tudi njen vrhovni poveljnik obrambnih sil. Predsednika republike izvoli ljudstvo na neposrednih, splošnih in tajnih volitvah. Karl se pa niti med  poslance ni prebil in sedaj , da ne izrečem …

Vsem v razmislek …

Vid Drašček

DeSUS Vrhnika

Sara Rančigaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button