Družba

Boris Tomašič v Kdo vam laže: “Erjavec na dan, odžene resnico stran!”

Razgalil sem kakšen notorični lažnivec je Karel Erjavec,” je voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič poudaril uvodoma in dodal, da je prišlo že tako daleč, da ko usta odpre se kar zlaže. 22. decembra je namreč izjavljal, da ne bo kandidiral za mandatarja v kolikor ne bo zbral zadosti glasov in da bo konstruktivna nezaupnica vložena le z 46 podpisi. “No, sedaj bo kar naenkrat vložena. Samo, da bo. Sploh ni važno koliko podpisov ima. Erjavca, ki želi postati predsednik vlade, pa smo dobili še na eni laži. Lahko bi rekli Erjavec na dan, odžene resnico stran,” je zatrdil Tomašič.

 

Voditelj Boris Tomašič je uvodoma spomnil na besede Karla Erjavca, ko je ta na vprašanje okrog podpisov poslancev DeSUS v torek zatrdil, da podpise imajo že deponirane in da bodo naslednji dan zbrani. “V odgovoru na to vprašanje se je gladko zlagal. Vprašanje je, če je Erjavec, odkar je postal predsednik DeSUS, sploh že kaj po resnici povedal. Baje je poslancem govoril, da ne bo šel ven iz vlade. Takoj, ko usta odpre, se zlaže. Tako izgleda. Ne vem, kdaj mu naj verjamem, kdaj pa ne. To je noro,” je izpostavil in spomnil na nedavno izjavo poslanca DeSUS Branka Simonoviča, ki Erjavčeve besede postavljajo na laž.

Simonovič je namreč povedal, da so dali soglasje k podpisom. “Nezaupnice nismo imeli kompletne, samo dve ali tri strani. Seveda normalno je, da podpisa dokler dokumenta ne preberem v celoti, ni.” Tomašič je ob tem pripomnil, da je normalno, da se prej ne podpiše nekaj, kar sploh prebral nisi. Še posebej, ko gre za nezaupnico. “Če bi bil Ostržek, še v sobo ne bi več mogel zaradi dolgega nosu. Sklicuje tiskovno konferenco in laže.” Po besedah Tomašiča je še posebej zanimivo, da že pol leta pripravljajo nezaupnico, pa te do takrat očitno še vedno niso imeli napisane. “To je ta “burek koalicija”, koalicija, ki bo odrešila Slovenijo. Erjavec bodoči predsednik vlade, ki bo rešil Slovenijo. Itak, larifari.” Tomašič je izpostavil še eno njegovo laž, ko je ta v sredo med drugim dejal: “Morate vedeti, da ko pride predsednik vlade v stisko, očitno ta trenutek je v stiski, glede na to, da kaj se je včeraj zgodilo.” Tomašič je ob tem pripomnil, da je jasno, da se v torek ni nič zgodilo, ker sploh ni pridobil štirih podpisov. Demantirajo ga namreč lastni poslanci.

V nadaljevanju se je dotaknil protesta v sredo, ki so mu ostali osrednji mediji namenili veliko pozornosti. “Ne vem zakaj je tako. Očitno zato, ker je vse dobro kar je proti vladi.” Četudi se zberejo zanikovalci virusa, ki jih Tomašič označuje kot “covid kretene”, ki trdijo, da virus ne obstaja. Spomnil je na izjavo Anice Bidar iz Civilne iniciative Maske dol, ki je povedala naslednje: “Imamo razglašeno epidemijo in ukrepe, ki ljudem omejujejo življenje na podlagi tega, da oni nimajo nobenega dokaza o tem virusu. Oni niso niti locirali virusa v Sloveniji. Kako lahko rečejo, da vsi zbolevajo za covidom, če nimajo dokaza o virusu, ki naj bi to povzročil?”

Tomašič je izpostavil, da ne more verjeti, da kaj takega predvajajo na nacionalni televiziji in da samo manjka še, da rečejo, da si je Janez Janša izmislil virus in cel svet prepričal, da obstaja. “Ljudje umirajo. Poznam ljudi, ki so preboleli covid, pa imajo še danes težave. Nacionalna televizija pa govori o protestu in daje izjave neke organizatorke protesta, ki trdi, da virusa ni. je lahko kaj bolj bolnega, kot to? Zgrožen sem,” je bil jasen in poudaril, da mu je zanimivo, ko trdijo, da se petkovi protestniki distancirajo od teh protestnikov. “Javno zbiranje je prepovedano zaradi zdravstvenih razlogov, to je to. Pa naj proteste vodi Jenull, Ličina ali Bidarjeva.” 

Nacionalna televizija propagira, naj ljudje ne spoštujejo zakona

Ker se sprašujejo, zakaj isti ukrepi drugod delujejo, pri nas pa ne, je Tomašič poudaril, da je temu zato, ker nacionalna televizija dela takšne Tednike. Spomnil je na izjavo Jelene Aščić, ki je povedala naslednje: “Epidemiološka slika v državi je vse slabša. Za mnoge že tako nevzdržen položaj, država še stopnjuje z visokimi globami. Lani so na zdravstvenem inšpektoratu in Policiji za kršitve odlokov povezanih z obvladovanjem epidemije izrekli za najmanj štiri milijone evrov glob. Gre za smiselno kaznovanje ali nepotrebno represijo? Je sankcioniranje res učinkovit boj proti epidemiji ali pri ljudeh zbuja le odpor?” Tomašič je izpostavil, da je takšno poročanje neverjetno in ob tem poudaril, da če se ne krši odlokov, kazni ni potrebno plačevati. “Kaj vam ni jasno? Sam in ljudje, ki jih poznam, niso dobili nobene kazni.”

Voditelj oddaje Kdo vam laže? Boris Tomašič na Nova24TV Foto: Nova24TV)

Po besedah Tomašiča je jasno, da kazni dobijo tisti, ki kršijo odloke. Spomnil je, kako se je lažno poročalo že v povezavi z dostavljavcem hrane, namreč ta maske zunaj ni nosil, čeprav je bilo to obvezno. Obregnil se je ob nacionalko, ki je predvajala posnetek odvetnika, kjer ta trdi, kako naj ne bi bilo možno sankcioniranje na podlagi nenošenja zaščitne maske. “So predpisi, zakoni in odloki, ki to zapovedujejo. Predpisane so tudi kazni in boste plačali. Ne nasedajte. Če imate dovolj denarja nosite, da ne prenašate virusa naokrog. Zgrožen sem, da nacionalki propagirajo, da ljudje naj ne spoštujejo zakona.”

Glede na to, da so prav tako navedli, da se marsikdo sprašuje, zakaj zbiranje na protestih ni dovoljeno, čakanje v vrsti na testiranje pa, je Tomašič poudaril, da očitno na nacionalni televiziji razsaja en virus. “Velik virus, ki je zelo fleksibilen in zleze novinarju v uho in mu požre vse možgane,” je zatrdil Tomašič. Povedal je, da se je sam že dvakrat testiral in se bo še enkrat. “Sem stal v vrsti na Gospodarskem razstavišču. Vsi smo imeli maske in razdaljo. Vi si drznete nekaj, kar prispeva k zmanjšanju števila okužb, primerjati z nezakonitimi protesti.” Za konec je poudaril, da ne bomo zaustavili epidemije, če ne bomo spoštovali ukrepov. “Ukrepi, ki jih sprejema naša vlada namreč niso nič drugačni, kot jih sprejemajo v drugih državah.  To niso neki posebni ukrepi ali policijska država. Nobena vlada na svetu ne želi izvajati represije nad državljani, ker so potem nezadovoljni in izgubi na volitvah. Naša vlada in druge vlade želijo, da se epidemija čimprej konča.”

[Povzeto po oddaji Kdo vam laže]

Nina Žoher

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button