Politika

Aleksandra Pivec postala predsednica stranke Naša dežela VIDEO

Na pobudo nekdanje predsednice DeSUS in kmetijske ministrice Aleksandre Pivec in njenih somišljenikov je bila na današnjem digitalnem ustanovnem kongresu ustanovljena nova politična stranka Naša dežela.

Za predsednico je bila izbrana Pivčeva, ki napoveduje politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji.

Gibanje Za ljudi se je danes na ustanovnem kongresu preimenovalo v politično stranko z imenom Naša dežela. Na prvi pogled gre za zeleno stranko, ki bo nagovarjala tudi upokojence in kmete.

Za predsednico je bila izvoljena dr. Aleksadndra Pivec, ki napoveduje politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji. “Čaka nas ogromno dela. Preživljamo izjemno težavne čase. Tukaj so svetovna kriza in njene ogromne posledice za vse ljudi. To je obdobje zaskrbljenosti, negotovosti in pomanjkanja zaupanja, vendar te težave lahko premostimo s skupnimi prizadevanji v naših deželah in med njimi. Pri tem bomo izhajali iz izkušenj, dobrih in slabih, ki smo jih doživljali na svojih življenjskih poteh. Pomembni bodo znanje in izkušnje vsakega od nas. Želim, da od tega trenutka naprej delujemo kot ekipa. Morda občasno z različnimi pogledi, a s skupnim ciljem. Naše potovanje ima skupen cilj, a s seboj nosimo različno prtljago. Nesmiselno bi bilo to zanikati. Brez spoštovanja naše različnosti ne bomo nikoli mogli vzpostaviti naše enotnosti. Zato vabim vse, ki želijo prispevati k boljšemu jutri v Naši deželi Sloveniji, da se pridružijo naši družini. Vsak dan več nas je in prav je tako, da skupaj pokažemo drugačno pot razvoja Slovenije. Vsaka kriza ima tudi drugo, dobro plat, da osvešča družbo o tem, da delamo kaj tudi narobe. Vse kar je narobe moramo spremeniti. Povrniti moramo zaupanje ljudi, vzpostaviti vrednostni sistem, ki ga je Slovenija zmožna postaviti. Potem pa s trdim delom dokazati, da znamo na kmetijskem področju, gospodarskem področju, na socialnem področju, na športnem, kulturnem in drugih področjih uspeti. Ne samo kot izjemni posamezniki, na katere smo že danes vsi ponosni, ampak tudi družba kot celota,” je dejala v nagovoru.

V stranki nekaj uveljavljenih imen

Ustanovni kongres je potekal prek videokonference z neposrednim prenosom na spletu. Odločitve so sprejemali z glasovanjem delegatov na daljavo z 21 lokacij po državi pod vodstvom predsednika delovnega predsedstva Danila Burnača, nekdanjega direktorja Mariborskega vodovoda, piše STA. Na ustanovnem kongresu je bilo prisotnih 173 od skupno 210 povabljenih delegatov. Med videnimi so bili nekdanja podpredsednica DeSUS Anita Manfreda, nekdanji uradni govorec DeSUS Janez Ujčič, mariborski občinski svetnik Miha Recek in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec.

Kongres stranke Naša dežela. (Foto: YouTube)

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button