Informer
Spletni posrednik informacij

Zakaj bo Zoran Stevanović “nov slovenski ljudski junak”?

0

Zoran Stevanović je le derivat današnjega časa. Izkorišča naveličanost in jezo med 250 do 300 tisoč slovenskih državljanov, ki imajo “poln kufer” vseh ukrepov. Ali bo Zoran Stevanović v hram slovenske demokracije pripeljal svojo Resni.co?

 

Večina slovenskih medijev je poročala o sestanku med predsednikom države Borutom Pahorjem in predsednikom izven parlamentarne stranke Resni.ca Zoranom Stevanovićem. Se je pa izkazalo sodeč po objavljeni fotografiji za medije, da ne predsednik države Borut Pahor in najbolj znan anti-covid borec Zoran Stevanović verjetno kršila sedanje vladne odloke glede PCT.

Težava je nastala, ko se je izkazalo, da bi morali pri Zoranu Stevanoviću preverjati PCT. Zato se je novinar Bojan Požar v svojem aktualnem članku sprašuje:

Če pa pri Borutu Pahorju niso predpisano preverjali, ali Stevanović in njegova dva spremljevalca res izpolnjujejo pogoje #PCT, potem so, preprosto rečeno, kršili tiste ukrepe, zaradi katerih vlada preganja goste in gostince celo na terasah gostinskih lokalov?!,” zapiše Požar.


Po drugi strani pa se je zaradi burnih odzivov javnost odzvala preko Twitterja Špela Volk, ena izmed svetovalk predsednika države Boruta Pahorja.

 Pogovor med predsednikom države Borutom Pahorjem in predsednikom stranke Resni.ca Zoranom Stevanovićem. (Foto:Matjaž Klemenc/UPRS) Pogovor med predsednikom države RS Borutom Pahorjem in predsednikom stranke Resni.ca Zoranom Stevanovićem. (Foto:Matjaž Klemenc/UPRS)

Le ta je zapisala, da je od 15. septembra vstop v prostore Urada predsednika Republike Slovenije dovoljen le osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT, kot ga določata Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV2 in na podlagi tega so sprejeta navodila za zaposlene in obiskovalce UPRS.

“Pogoj se preverja ob vstopu v poslopje Urada predsednika republike. Na tak način je bilo izpolnjevanja pogoja PCT preverjeno tudi pri gospodu Stevanoviću”, pojasni Volkova.

 

Ali bo Zoran Stevanović razgalil vso bedo slovenskih dominantnih medijev?

V primeru, da je Stevanović dejansko pokazal PCT, si drugega ne moremo misliti, da ima “sveži politični obraz” dejansko svoje sledilce za popolne bedake. O njem so nekateri mediji že pisali o aferah, v katere se je zapletel kot policist in bil soudeležen v zavarovalniški goljufiji.

Stevanović je le derivat epidemiološkega časa. V vsaki državi v Evropi dejansko obstaja med 20 do 30-odstotkov prebivalca, ki zavračajo vse z zvezi s sedanjo epidemijo in njenimi rešitvami. Isto cepljenje. To dokazuje tudi uspeh ene izmed avstrijskih strank, ki je na deželnih volitvah v Avstriji prejela sedem odstotkov.

 

Stevanović je v dveh tednih spremenil vse. Prvo je ukradel šov etabliranim petkovim politkolesarjem, ki že več kot sedemdeset tednov nezakonito prirejajo proteste, da bi na oblast prišla njim ljuba tranzicijska levica.

 Milan Kučan in Tea Jarc. (Foto: Posnetek zaslona- Youtube, #Prava) Milan Kučan in Tea Jarc. (Foto: Posnetek zaslona- Youtube, #Prava)

Zadeva je šla tako daleč, da se na petkovih protestih zbere samo še nekaj sto protestnikov. Proteste pa je redno pričel obiskovati nekdanji predsednik države Milan Kučan. Zanimivo, na zadnjih Stevanovičevih protestih so bili osrednje žrtve napadov prav novinarji dominantnih medijev v lasti tranzicijskih tajkunov.

Prav ti so brez kritične distance in promoviranja petkovih nezakonitih protestov dosegli, da je t.i. Stevanovičeva ljudska množica postala slovenski Kraken, ki je osrednje medije dobesedno pogoltnila.

 

Zakaj ima Stevanović dejansko možnost, da mu uspe velik met in se uvrsti v Državni zbor?

Sedaj je težava, da Stevanović ni prijavil protesta, a so sami pri tem mižali več kot sedemdeset tednov in spodbujali kršenje slovenske zakonodaje. Stevanović dobro ve, da je z eno potezo dobesedno “scat” peljal predvsem slovensko tranzicijsko levico.

Ja, Stevanović je v pisani paleti več tisoč glave protestniške množice dejansko združil anticepilce, zanikovalce virusa, del desnega volilnega telesa naveličan upoštevanja epidemioloških ukrepov, pripadnike salafistov, nogometnih navijačev in Zlatka.  Zato je  uspešnost t.i. anti establišment stranke le še vprašanje časa, kdaj jim bo uspelo v Sloveniji.

Zakaj ima sedanji občinski svetnik iz Kranja lepe možnosti, da mu uspe? Sodeč po podatkih, je v Sloveniji vsaj 250 do 300 tisoč državljanov naveličano vseh ukrepov glede sedanje epidemije. V tej številki je ogromno tistih, ki so se volitve zelo redko udeleževali ali sploh niso.

 Slika iz zadnjih protestov, ki jih je organiziral predsednik Resni.ca Zoran Stevanović. (Foto:Youtube) Slika iz zadnjih protestov, ki jih je organiziral predsednik Resni.ca Zoran Stevanović. (Foto:Youtube)

Težava je, da ne glede na znana znanstvena dejstva te množice ne bo nihče prepričal, da se motijo. V vojni prepričanih ni bilo nikoli zmagovalca. Edino korist ima Stevanovićev tabor s pojavljanjem v slovenskih medijih. S tem le krepi svojo politično moč.

Prav to je voda na mlin Stevanoviću, ki slovensko in svetovno naveličanost glede epidemije pridno izkoriščava. Naj vas nič ne preseneti, če bo Stevanovićeva Resni.ca dosegla na prihajajočih parlmentarnih volitvah med 5 do 10-odstotkov volilne podpore. A vsaki normalni državi bi Stevanovića policija takoj procesirala in ga odstranila iz ulic. Žal živimo v Sloveniji, kjer so osrednji junaki tisti, ki organizirajo neprijavljene, nezakonite proteste in izvajajo nasilje na slovenskih ulicah! Svašta!

Luka Perš

Foto Facebook
Izvor/Avtor Prava.si
Objavite komentar