Slovenija

Vili Kovačič-Državljan K v pismu Sophie in ’t Veld: “Slovenija zavrača uvoz pohabljene EU demokracije!”

Javni poziv Sophie in ’t Veld, da se pred odhodom v Bruselj sreča s predstavniki  žrtev enoumnega medijskega  nasilja, ki v SLO traja vse od leta 2008 do danes

 

Na obisk nizozemske evropske poslanke Sophie in ’t Veld in njene skupine EU poslancev LIBE, ki naj bi v Sloveniji ugotavljala stanje na področju svobode medijev in vladavine prava, se je oglasil tudi Vili Kovačič – Državljan K.  Sophie in ’t Veld predlaga javno soočenje, hkrati pa ji že vnaprej sporoča, “da Slovenija zavrača uvoz pohabljene EU demokracije!”

Vili Kovačič-Državljan K
Vili Kovačič-Državljan K

 

 

“Sinoči sem EU delegaciji poslal poziv. Naj se vidi temna stran slovenskega meseca.  In naj sedanji EU parlament končno spregleda, da  je SLO edina država EU, ki ni zmogla ratificirati EU resolucije iz leta 2009 o odpravi posledic 3. totalitarizmov.  Prepričan pa sem, da današnji EU parlament ne bi zmogel   spraviti skupaj niti sence tedanje resolucije. Zakaj delegacija EU v Sloveniji ne dovoli snemanja – morda zato, da si pušča prostor za nove medijske manipulacije ? Ali bo Slovenija morala učiti demokracijo Nizozemsko, kjer na ulicah streljajo novinarje, tamkajšnja vlada pa je nemočen opazovalec – kot pred 2 desetletji nizozemska vojska v Srebrenici. EU parlament naj  namesto polemiziranja s slovensko vlado pozove slovenski DZ k ratifikaciji resolucije – tega ključnega dokumenta, ki lahko združuje, namesto da razdvaja Evropo,” je v spremnem dopisu javnosti zapisal Vili Kovačič.

 

Njegovo pismo Sophie in ’t Veld objavljamo v celoti:

Sporočilo in pobuda gospe Sophie in ’t Veld
“Ob vašem obisku v Sloveniji  pričakujemo, da se boste potrudili poiskati resnico o svobodi medijev v SLO pri navadnih ljudeh,  ki niso propagandisti nobene politične stranke. Menimo, da je nujno da  si, predno delate zaključke o svobodi medijev v SLO vzamete čas in se sestanete z predstavniki civilne družbe, z ljudmi, ki smo že leta žrtve medijskega ENOUMJA tako s strani RTVSLO in kot  tudi s strani STA. Le na ta način boste dobili celovito in objektivno sliko, ki bo mnogo objektivnejša od tiste, ki vam jo slikajo skrbno izbrane civilnodružbene nevladne organizacije. In »neodvisni« medijski in pravni strokovnjaki.

Predlagam, da v Centru Evropa  v Ljubljani v soboto, ali že prej,  vsekakor pa pred odhodom v Bruselj organizirate sestanek s predstavniki  žrtev enoumnega medijskega  nasilja, ki v SLO traja vse od leta 2008 do danes, posebno močno pa v zadnjem času. Gre za sestanek z ljudmi, ki smo leta in leta v prijavljenih in kulturnih protestih demonstrirali pred Vrhovnim sodiščem RS in nam mediji v vseh teh letih  skupaj niso namenili več kot 5 minut, medtem ko razbijaštvo in nasilje sedanjih razbijačev na ljubljanskih ulicah z velikim veseljem »neodvisni« mediji promovirajo v najbolj gledanih terminih po 15 minut in več.    

Spoštovana gospa, pričakujemo vaš pozitiven odgovor glede srečanja. Razumeli smo vaše sporočilo, da se želite informirati od navadnih ljudi.  

Zato smo se opogumili, da se srečamo z vami. Upam, da bo pripravljenost obojestranska. Kajti, samo resnica nas bo osvobodila. 

Delegacija za srečanje je pripravljena priti do vas kadarkoli. Predlagamo petek 14.10  ali soboto 15.10 v Centru  Evropa, kjer bo tudi možnost prevajanja in snemanja celotnega dogodka. Ne gre nam za lastno promocijo, gre nam za resnico z obeh strani,  tudi s temne strani meseca.”

Ljubljana, 14.10.2021      Vili Kovačič, državljan K.

društvo Davkoplačevalci se ne damo in društvo  Slovenski TIGR 13 maj, društvo za promocijo izvornega antifašizma

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button