Informer
Spletni posrednik informacij

V SD trepetajo pred revizijo preiskav – strah pred ugotovitvijo njihove vpletenosti v iranske posle pranja denarja v NLB vse večji!

0

Panika med naslednico Komunistične partije Slovenije, stranko Socialni demokrati, je vedno večja.

 

Notranji minister Aleš Hojs je odredil nadzor nad revizijami postopkov preteklih kriminalističnih preiskav, ki so se končale brez epiloga. Ena izmed njih je bila preiskava v primeru bančne luknje in pranja iranskega denarja preko Nove ljubljanske banke, v katero so močno vpeti kadri Socialnih demokratov, saj se je glavnina nezakonitih transakcij preko NLB zgodila ravno v obdobju Pahorjeve vlade.

 

Zato uporabljajo vse pravne in medijske manevre, da bi očrnili notranjega ministra Aleša Hojsa ter njegovo zahtevo prikazali za nezakonito. Med drugim so zaprosili notranje ministrstvo, Nacionalni preiskovalni urad (NPU) in Državno tožilstvo za pisni dokument za potrditev zahtev Aleša Hojsa. “Prepričani smo, da tovrstni dokument ne obstaja, kar dodatno dokazuje storitev kaznivega dejanja ministra Hojsa. Po ustavi ima zgolj državni tožilec pristojnost usmerjati posamezne policijske postopke. Nihče drug. Tudi Aleš Hojs ne,” so se javno odzvali pri Socialnih demokratih. Njihovi kadri pa so vpleteni v vse zahtevane revidirane preiskave posredno ali neposredno, zato je strah Tanje Fajon in rdeče druščine toliko bolj razumljiv.

Strah Socialnih demokratov je zato razumljiv, saj se bojijo novih rezultatov revizij, ki zanje ne bi bili ugodni. Njihovo globoko vpletenost pri pranju iranskega denarja v NLB, kakšen njihov tajkun pa se lahko najde med “kopalci” bančne luknje, so dokazale parlamentarne preiskave, zaključna poročila pa so bila soglasno sprejeta. Toda politično usmerjena policija ter tožilstvo sta postopke ustavili, češ, da niso sporni.

 

SD in Iran imajo dolgoletne “strateške” odnose

Spomnimo, da je vezi med iranskim in komunističnim (predniki SD) režimom, navezalo že udbovsko omrežje v času socialistične Jugoslavije. To je slovenski javnosti razkril ekonomist in raziskovalec arhivov Rado Pezdir – afera Irangate ima svoje korenine v bivšem režimu. Le-ti so se slovensko sceno vrnili med letoma 2009 in 2011, ko je iranski državljan Iraj Farrokhzadeh odprl račune ter nakazoval denar preko svojih off shore podjetij v davčnih oazah za financiranje terorizma in proliferacije jedrskega programa za izdelavo bojnih strupov v Iranu. Med drugim so nakazan denar na bančne račun dobili Miki Miška, Jaka Racman in Superman.

Vse to se je dogajalo v času vlade Socialnih demokratov pod vodstvom sedanjega predsednika države Boruta Pahorja. Področje bančništva sta prevzela takratni finančni minister iz kvote SD France Križanič in dolgoletni pripadnik globoke države in izvršitelj tajnih akcij UDBE v totalitaristični Jugoslaviji, udbovec Dragan Isajlović. V vsej zgodbi o pranju iranskega denarja je najbolj čudno prav to, da so ga zaznali Urad za preprečevanje denarja, Sova, nadzorni organi v NLB in Banki Slovenije, NPU, državno tožilstvo, finančno ministrstvo ter tudi takratni kabinet predsednika vlade Boruta Pahorja, vendar so zadevo pometli pod preprogo.

 

Vršilka dolžnosti predsednice SD še vedno neguje odnose z največjim sponzorjem svetovnega terorizma

Pri vsem tem je še kako zgovorno, da se je v.d. predsednice SD Tanja Fajon pred kratkim sestala z iranskim veleposlanikom Kazemom Sahefijum.Med drugim je delila sledeče sporočilo za javnost. “Z veleposlanikom Islamske republike Iran Kazemom Sahefijum sva v moji pisarni Evropskega parlamenta izmenjala poglede na aktualne razmere, posebej pa me je seznanil z izzivi glede spoštovanja jedrskega dogovora iz leta 2015, potem ko so ZDA naznanile umik. EU dela vse, da sporazum ohrani.”  Ob sporočilu pa objavila sliko z iranskim veleposlanikom. A vsakdo dobro ve, da se pogovorov o občutljivih temah nikoli ne deli z javnostjo.

Pri vsem tem je še kako zanimivo, da se praktično vse demokratične države ograjujejo od Irana, največjega sponzorja svetovnega terorizma, le naslednica Zveze komunistov neguje dolgoletne odnose. Kaj torej druži Fajonovo in iranski režim, ko pa je znano, da državi nimata praktično nobenih skupnih interesov? Odgovor je lahko le: denar!

 

Demokracija.si

Objavite komentar