Politika

Socialni demokrati obupani! Ne odnehajo s pozivi naj vlada Janeza Janše odstopi

Socialni demokrati ne odnehajo s pozivi naj vlada Janeza Janše odstopi. Nikakor se namreč ne morejo sprijazniti z mestom v opoziciji, saj so večino časa v parlamentu delovali kot koalicijska stranka.

 

Iz želje po moči in oblasti so se odločili, da na svoji spletni strani ob pozivih k članstvu zapišejo še, da je dovolj, torej da je po petih mesecih vnovič čas, da pridejo spet na oblast. “Zahtevamo razpis demokratičnih volitev!,” so jasni, ob tem pa poudarjajo, da njihova stranka predstavlja platformo za demokratično organiziranje ljudi. 

Seveda, Socialni demokrati niso rekli bobu bob in zapisali, da je razlog pozivov k volitvam dejstvo, da se jim kolca po oblasti. Namesto tega so raje zapisali: “Sumi korupcije pri nabavi zaščitne opreme. Nezadostni ukrepi za pomoč ljudem in gospodarstvu. Politična podreditev policije, vojske in vrste nadzornih institucij. Napadi na neodvisnost novinarstva. Krepitev represivne in policijske države. Premik Slovenije od jedra EU k režimom po zgledu Viktorja Orbana. Socialni demokrati skupaj z ljudmi po vsej Sloveniji sporočamo: Dovolj JJ!”

V pozivih k odstopu Janeza Janše med drugim poudarjajo, da ni dovolj biti le proti. “Potrebna je demokratična alternativa. Socialni demokrati smo platforma za demokratično organiziranje ljudi. Pridruži se nam. Skupaj smo rešitev. Ni dovolj biti proti. Drugače je mogoče. Pridi z nami!” S tovrstnim zapisom očitno stranka želi privabiti somišljenike/petkove kolesarje k članstvu v stranki, ki je naslednica Komunistične partije Slovenije.

 

Vsuli so se odzivi

Poziv kot tak, je sprožil val odzivov na družabnem omrežju Twitter, kjer so državljani med drugim poudarili, da so tovrstni pozivi k odstopu vlade in k članstvu v stranki naravnost patetični: “S temi petkovimi tviti ste že prav patetični. Naredite dober program, pojdite na volitve ko bodo, prepričajte volivce in vladajte. To je normalna demokratična pot, ne pa na ramenih nekih “protestnikov” poskušati priti na oblast”; “Mi zahtevamo vašo dokončno ukinitev !!! RAZLOG, eden in edini; proti slovenstvo za vsakim grmom !!!”; “Lej jih tote, kot pri #kretenčkovih iz dneva v dan, iz meseca v mesec pribijajo o odstopu vlade Janeza Janše… Toti bojo še čir na želodcu fasali, z živci so že itak čisto na koncu…”; “Veste kaj vam povem……..tole dobite, vlado pa kar nam pustite”; “Sej ste imeli vlado.. zakaj ste pa odstopili?”; “Mi pa zahtevamo da socialisti nehate krasti in lagati,a bo šlo????”; “Najbolj zadolžena stranka, ki dokazano ne zna gospodariti niti z lastnimi financami ponuja rešitve za državo… Smisel za črni humor pa imate, če nič drugega.”

Takšen način pozivanja k članstvu, ki ga očitno želijo nabirati med petkovimi protestniki, pa seveda ne čudi glede na to, da je predsednica stranke evropska poslanka Tanja Fajon, pred dnevi javno pozvala k ustavni obtožbi predsednika vlade. Socialni demokrati si namreč na vse kriplje želijo predčasne volitve.

Če si je morda, kdo ob spremembi vodstva stranke mislil, da bo pod vodstvom Fajonove, kaj drugače, se je uštel. Stranka namreč niti približno ni pripravljena na sodelovanje v dobrobit ljudi, ampak zgolj v hujskanje, rušenje in nagajanje.

Kljub temu, da člani stranke SD mnoge, ki jim niso po volji, označijo za fašiste, Janšo pa vse skozi označujejo, kot dežurnega krivca za vse, kar je po njihovo v naši državi narobe, vedno več ljudi spoznava, da je vse skupaj le blef. Konec koncev so namreč le večino časa na oblasti, krivi pa niso za nič. Vedno naj bi bila težava pri drugih, ko pa pride redek moment, da niso na oblasti, se imajo za rešitelje Slovenije, ki dobro vedo, kako popraviti nekaj, kar so prej zamočili. Pa naj razume, kdor more.

 

Nina Žoher/Nova24TV

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button