SlovenijaŠport

SLOVENSKA VLADA je znatno povišala sredstva za dobitnike olimpijskih medalj

Slovenski športniki so najboljši ambasadorji Slovenije. Vlada je zato v tem mandatu precej zvišala nagrade za vse olimpijske medalje (tudi za športnike invalide in šahiste).

Slovenska vlada je poleg znatnih investicij v šport in športno infrastrukturo in davčnih olajšav za šport povišala tudi nagrade za slovenske dobitnike medalj na olimpijskih igrah. Do sedaj so slovenski športniki za svoj trud in uspehe od države prejeli zgolj miloščino.

Slovenska vlada
Foto: Vlada RS

Nagrade so celo podvojile

Pa si poglejmo, za koliko so se dvignile nagrade za slovenske olimpijce. Nagrada za prejemnike bronaste medalje se je povišala iz 15.560 na 38.000 evrov. Nagrada za prejemnike srebrnih medalj se je povišala iz 23.340 na 45.000 evrov. Povišale so se torej za več kot 100-odstotno. Dobitni zlatih medalj pa bodo prejeli 55.000 evrov nagrade (prej 31.120 evrov).

Paraolimpijec Franček Gorazd Tiršek je že na paraolimpijskih igrah v Londonu in Tokiu osvojil srebrno medaljo. (Foto: STA)

 

To pa še ni vse. Nagrada za ekipe se je povišala iz 151.710 na 300.000 evrov. Enake nagrade pripadajo tudi šahistom in paraolimpijcem. Upajmo, da bodo nove nagrade dodatno spodbudile slovenske športnike, ki se ravno te dni borijo na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Image

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button