Slovenija

Poteka prvi spletni referendum o obveznem plačevanju RTV prispevka!

Naša Radiotelevizija Slovenija se v letu 2020 obnaša kot da živimo v “zlatih” časih svinčenega jugoslovanskega socializma v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja.

 

Pri tem so pozabili, da lahko v času moderne tehnologije vsak prebivalec na tem planetu preveri informacijo na svetovnem spletu, na družabnih omrežjih se oglaša vedno več pogumnih posameznikov, kateri rušijo resnico, ki jo RTV Slovenija prodaja od svoje ustanovitve naprej.

Socialistični mastodont, kot ga je imenoval javno na odboru za kulturo pred nekaj tedni direktor naše medijske hiše Boris Tomašič, se vedno bolj izkazuje za resnico. Samo naša RTV Slovenija vsako leto pobere 120 milijonov evrov, od tega dobrih 95 milijonov evrov od slovenskih davkoplačevalcev preko obveznega RTV prispevka. Zaposlenih imajo okrog 2200 ljudi, med njimi veliko takšnih, ki ob koncu meseca dvignejo samo plačilno listo. Kdor se še ni med tednom sprehajal mimo lokalov v bližini našega javnega medija, si bo z veseljem ustvaril sliko o delovni vnemi nekaterih zaposlenih na RTV Slovenija.

 

Pozabili so tudi, da ne morejo več prodati vsake zgodbe, kot si jo želijo. Le v zadnjem tednu so hoteli medijsko umoriti Aleksandro Pivec, ko so jo primerjali z nutrijo (vodno podgano), podpornike vlade Janeza Janša pa obsojali, da so se fizično lotili ekipe RTV Slovenija in žvižgača Ivana Galeta. A svetovni splet je hitro dokazal resnico, da je šlo za podlo in neprofesionalno poročanje. Le primadona Eugenija Carl je vztrajala, da so jih napadli podli janšisti. Priporočamo vam, da si preberete njene komentarje na Facebooku ter ocenite sami, ali je še to vedno novinarka, vredna javnega medija.

Foto: Prvi spletni referendum o plačilu RTV prispevka.(Posnetek zaslona, referendum.si)

 

Poteka prvi spletni referendum

Veliko gledalk in gledalcev je nezadovoljnih predvsem s poročanjem nekaterih novinarjev v informativnem programu na RTV Slovenija. V preteklosti smo v našem mediju razkrili mnogo manipulacij, ki so se dogajala v Odmevih, Dnevniku, Utripu, Tedniku ali v Tarči je le nekaj primerov. Na vsako našo kritiko odgovorijo, da jim ogrožamo njihovo medijsko svobodo in svobodo govora.

A temu se je uprla skupina državljanov, ki je ustvarila na platformi referendum.si prvi spletni referendum o obveznem plačevanju RTV prispevka. Med drugim so zapisali,  da s pripravo sprememb zakona o financiranju medijev se odpira razprava o tem, kako bi radi organizirali našo nacionalno medijsko hišo. Že v izhodišču te razprave je smiselno preveriti voljo ljudi na čim večjem anketnem vzorcu in pri tem postaviti vprašanje, ki bo verjetno tudi na referendumu vsebinsko enako. Gre za dilemo med tem, ali bomo RTV še naprej podpirali z obveznim prispevkom ali naj bo ta prispevek prostovoljen, zapišejo avtorji spletnega referenduma.

Vaš glas lahko oddate TUKAJ.

Luka Perš /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button