Politika

Poslanec Bandelli bi moral leteti iz Državnega zbora: Polovico Slovencev označil za golazen?!

Veste, resno mislim nekaj. Mene ne moti desnica, če bi z opozicijo bila konstruktivna. Tudi, kdaj malo drugačne ideologije je prav, ker razbije monotonijo politike. Sam..to pri nas NI DESNICA!! To je golazen, uničujoči diktatorski radikalizem. Avtokratska in absolutna monarhija,” se je v svojem utečenem slogu na Twitterju razbesnel poslanec stranke SAB Marko Bandelli. Ker stranke vladajoče koalicije predstavljajo večino predstavnikov volilnega telesa, je taka izjava najmanj žaljiva do njihovih volivcev. Nekoč je zaradi nepremišljenega izpada že izgubil ministrski stolček, je napočil čas še za poslanskega? 

Po daljšem premoru se je na Twitterju, v svojem napadalnem slogu znova oglasil poslanec SAB Marko Bandelli, ki se kot kaže iz svojih preteklih travmatičnih dogodivščin, očitno ni kaj prida naučil. Kot je tedaj kazalo, se je celo pokesal in počistil svoje profile na družbenih omrežjih, kjer se je spuščal v dokaj nizkotne besedne spopade, za katere je že malce v letih, še manj pa bi jih pripisali nekemu uglednemu poslovnežu, vidnemu politiku in celo poslancu.

Tokrat pa se je Bandelli še kar pričakovano znova spravil nad “DESNICO”. Ob tem je priznal, da če imamo pri nas tudi “kanček” drugačne ideologije v politiki, zna to po svoje prijati. Kot gre iz zapisa razbrati, v to slovensko “paradajzovo župo” paše tudi ščepec kakšne začimbe, na primer soli, da malce popestri pokvarjen okus, zagotovo pa ne kakšen pekoči “čili”. Desnica je dobra kot kakšen novoletni okrasek na božičnem dreveščku. Naj visi tam na vršičku, krasi Državni zbor in prijetno “zvončklja” v božičnem duhu. Naj prijetno diši in se ne premika. Dokler je takšna, prijetna na pogled, pridna in nemoteča, je celo simpatična, ko pa postane glasna in kritična, pa ji je potrebno natakniti “nagobčnik”, mar ni res, tovariš Bandelli?

Golazen, diktatura, radikalizem, avtokracija
Je pa šel gospod Bandelli še korak dlje, ko je zapisal, da je slovenska desnica “golazen” in “uničujoči diktatorski radikalizem”. Oklical jo je celo za “Avtokratsko in absolutno monarhijo”. Kako že pravi tisti biblični rek? “Kaj vendar gledaš iver v očesu svojega bratabruna v svojem očesu pa ne opaziš?” Če to povemo še s podnapisi za vse neuke: pri nas levica še vedno obvladuje veliko večino medijskega prostora, sodstvo, njene lovke pa segajo globoko v policijo in gospodarstvo. Gospod Bandelli, bodite no malce bolj natančni in ne ponavljajte “kot stara dementna papiga” nekih obrabljenih parol. O kakšni absolutni monarhiji je sploh govora? Tudi vam in vaši stranki SAB je bila ponujena roka sodelovanja z vlado, vendar ste jo zavrnili. Kdo torej ni konstruktiven, vi ali vlada?

Poslanec SAB Marko Bandelli. (Foto: STA)

Hkrati pa vas nihče vas ne zapira, ne vlači po zmontiranih sodnih procesih ali kako drugače preganja, če že primerjate razmere z avtokratsko in diktatorsko monarhijo. Še vedno sedite v parlamentu in grejete svoj poslanski stolček, “avtokratska” vlada pa vam tega še vedno ni preprečila. Kje neki vidite diktatorski radikalizem? In tu je na mestu tudi vprašanje za predsednico stranke SAB, gospo Alenko Bratušek: Koliko časa boste v svojih poslanskih vrstah še trpeli nekoga, ki kot poslanec ni zmožen dostojne javne komunikacije?

Je pa znano, da se je Bandelli pred časom verbalno znašal tudi nad kandidatom za župana občine Komen Erikom Modicem. V navalu besa mu je kar s svojega pametnega telefona Samsung Galaxy poslal sledeče sporočilo: “Predragi Erik. Sporočili so mi, da boš kandidiral za župana. Ta tvoj dopis je dokaz moji hipotezi, da je tvoja kandidatura zgolj namenjena tvojim osebnim interesom in neprestani bitki, ki jo imate ti in Malgajevi. Če bo res tvoja kandidatura zgolj boj proti sosedom, vedi, da moje podpore ne bo. Pa sam veš pomen nepodpore dveh pomembnih resorjev, kot kohezija, EU sredstva za regionalni razvoj, in predvsem infrastrukture.” Kot je znano, je sporočilo plačal z ministrskim stolčkom, bo tokrat sledil še poslanski? Se je pa Bandelli še nedavno strastno spuščal v besedne dvoboje s povsem “običajnimi smrtniki” drugačnih ideoloških barv. V nadaljevanju navajamo eno njegovih, ne ravno kulturnih izjav na spletnih omrežjih in odgovor njegovega verbalnega “sparring partnerja”. “Ja zelo lep dogodek z Dejanom Židanom. Škoda, da ni bilo Alenke Bratušek, ker se ni počutila dobro. Drugič pridite še vi. Socializem tu nima vez, razen če ste mislili socializacijo s psi, saj so bolj pametni kot marsikateri desničar.” Odgovor njegovega nasprotnika pa se je glasil: “Če to reče smrdljiva zavaljena levičarska podgana, pa že drži! Sedaj pa hitro v garažo. Pes že čaka.”

 

Domen Mezeg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button