PolitikaSlovenija

Poslanci stranke DeSUS nad svojo začasno predsednico, kar preko odvetnika!

Trije poslanci DeSUS-a so preko odvetnika Francija Matoza vložili zahtevo, da začasna vodja stranke Brigita Čokl izjave, ki jih je dala za nekatere medije prekliče.

Poslanci stranke DeSUS nad svojo začasno predsednico

Poslanci DeSUS Franc Jurša, Branko Simonovič in Ivan Hršak so ogorčeni nad izjavami njihove začasne predsednice stranke Brigite Čokl v nekaterih medijih. Zlasti nad izjavami, da “bo treba nad poslance s palico, da so korenčki premalo in da smo kot pobalini”, pravi Simonovič. Prek odvetnika Francija Matoza zahtevajo, da Čoklova izjave prekliče.

V kolikor začasna vodja stranke DeSUS tega ne bo storila poslanci napovedujejo sprožitev sodnih postopkov. Spomnimo, da je takrat Delo objavil, da je Čoklova napovedala politiko palice in posvarila, da samovolje poslancev od stališč stranke ne bo tolerirala.

 Poslanci zahtevajo tudi preklic izjave za Večer, ko je izjavila, da se ji zdi nedopustno, da poslanci DeSUS niso bili prisotni na glasovanju ob interpelaciji ministra za kulturo Vaska Simonitija. Piše Celjski glasnik. Čoklova verjetno ne ve, da je vsak poslanec samostojen in neodvisen. Slovenska ustava v 82. členu namreč določa, da so poslanci predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila. Niti na navodila vrhov strank.

Čoklova je začasno vodenje stranke prevzela konec marca, ko je s tega mesta odstopil Anton Balažek. Ta pa je začasno vodenje stranke prevzel po odstopu Karla Erjavca z mesta predsednika 10. marca. Na volilnem kongresu se bodo sestali predvidoma 19. junija. Za zdaj sta kandidaturo napovedala nekdanji partijec Ljubo Jasnič in Srečko Felix Krope.

e-maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button