Družba

Policist s protestov in podpornik LMŠ Sandi Sheikha vulgarno proti državi in obveznim testiranjem!

Na spletu je vsakodnevno možno opaziti na eni strani tiste, ki varovalne ukrepe podpirajo in na drugi strani tiste, ki se vsakršnim omejevalnim ukrepom upirajo. Policisti bi morali kot predstavniki države biti zgled ostalim državljam, a v določenih primerih ni vedno tako.

 

Zanimiv primer je policist Sandi Sheikha, ki je med protesti posnel sebek s protestnikom, tokrat pa državi pravi, da se naj “jebe” z obveznim testiranjem. Sistem opozicije ima očitno v ozadju zelo dobro naoljeno kolesje, saj je Sheikha znan kot zelo velik podpornik Marjana Šarca.

Sandi Sheikha je policist, ki se je v zgodovino podpisal z znamenitim sebkom s protestnikom na enem izmed prvih protivladnih neprijavljenih protestov v 2020. Kot je v preteklosti poročal že Bojan Požar, je to bil zelo dobro premišljen korak s strani medijskega stratega LMŠ Mateja Špeharja, sicer tudi kandidata za poslanca na listi LMŠ, ki naj bi tudi posnel fotografijo in posnetek policista s protestnikom.

 

Sheikha tako ne skriva svoje pripadnosti, saj je na svojem Facebook profilu javno objavil, da podpira Marjana Šarca. Poleg tega, da časti rdečo zvezdo, pa je tokrat precej jezen na vlado, saj je zapisal: “Država jebi se, ti pa tvoja obvezna testiranja na covid.”

Vir: Facebook

Policisti očitno več niso tisto, kar so bili. Nekaterim očitno v tem primeru ne gre za varnost države, temveč negativno nastrojenost, ki pa je predvsem od predstavnika uniforme ne bi pričakovali. Ne samo, da omenjeni policist podpira nezakonite proteste, temveč se upira tudi varnostnim ukrepom s katerimi rešujemo življenja državljanov.

V preteklosti pokazal, da je pri delu politično motiviran

Zakon o organiziranosti in delu v policiji določa, da policist ne sme biti član politične stranke. Kaj pa, če ta odkrito simpatizira s točno določeno politično opcijo in se na Facebooku kiti celo z s prepoznavnim besedilom politične stranke? Sandi Sheikha je tako odkrito simpatiziral z LMŠ 19. oktobra 2017, ko je na Facebooku objavil svojo fotografijo z imenom Marjana Šarca in Šarčevo številko na glasovnici.

Poleg tega pa je Sheikha že v preteklosti zlorabljal svoj položaj za obračunavanje s političnimi nasprotniki. Tako je Sheikha leta 2018 nekdanjega zunanjega ministra dr. Dimitrija Rupla po krivem obtožil vinjenosti in nerabe varnostnega pasu v avtu, oboje pa se je kasneje izkazalo za napačno. Vendar Sheikha ni bil zadovoljen le s takim razpletom in s šikaniranjem, ki ga je izvajal nad Ruplom, temveč jeRupla še tožil. “Kar navaja Sheikha o svojem trpljenju in duševnih težavah, je velika farsa, ki naj bi iz rablja naredila žrtev, iz žrtve pa zločinca,” je novembra 2018 pojasnil Rupel. Sheikha je od Rupla sicer zahteval 2500 evrov odškodnine, pri tem pa ga je podprl sedanji poslanec v Evropskem parlamentu Milan Brglez.

Sara Rančigaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button