Informer
Spletni posrednik informacij

Orban ima dovolj: Prečkali ste rdečo črto, roke stran od naših otrok!

0

Madžarska vlada je v torek v parlament vložila predlog zakonodaje, ki istospolnim parom prepoveduje posvojitev otroka, poročajo tuji mediji. Predlagana zakonodaja določa, da lahko samo poročeni pari posvojijo otroka. Samski pa ga lahko posvojijo samo s posebnim dovoljenjem ministra, pristojnega za družine.

 

Vlada premierja Viktorja Orbana je glede tega predloga zakona zatrdila, da bo okrepil “poudarek na pravicah otrok med posvojitvijo”. Je pa poleg tega vložila še predlog ustavnega amandmaja, s katerim bi določili, da je mati ženska, oče pa moški. Spol bi določili ob rojstvu. »Zagotavlja izobraževanje v skladu z vrednotami, utemeljenimi na madžarski ustavni identiteti in krščanski kulturi.«

Po izidu knjige za otroke, v kateri homoseksualnost promovirajo pred mladostniki, bil premier Orban oster. »Madžarska je država, ki ima zakone o homoseksualnosti, temeljijo na izjemno strpnem in potrpežljivem pristopu, a obstaja rdeča črta, ki se je ne sme prestopiti,« je poudaril Orban in knjigo gibanja LGBT ocenil kot čisto provokacijo.

Madžarska se sicer v zadnjem času sooča z visokim porastom okužb z novim koronavirusom, zaradi česar zaostruje ukrepe za zajezitev virusa. Od danes je v veljavi nova zaustavitev države.

Objavite komentar