Slovenija

Odzivi Janeza Janše, dr. Antona Olaja in Aleša Hojsa glede nezakonitega pridržanja Rumenih jopičev: Zadevo je potrebno raziskati in razčistiti.

Nezakonito pridržanje Rumenih jopičev na Prešernovem trgu odmeva v javnosti. Na brutalno in predvsem nezakonito pridržanje so se odzvali tudi premier Janez Janša, generalni direktor policije dr. Anton Olaj in notranji minister Aleš Hojs. Njihove izjave na Twitterju objavljamo nelektorirane.

 

Janez Janša: “Policija je pri varovanju gostov na #Slovenija30 zahtevno delo dobro opravila. Hvala, kajti slovenska država je tudi plod boja policije v Vojni za Slovenijo. Incident na Prešernovem trgu pa je treba preiskati. Kam pridemo, če bo že kar sin državnega tožilca ukazoval policiji?”

dr. Anton Olaj: “Včerajšnji neprijavljeni shod na Prešernovem trgu in ukrepanje Policije (zoper skupino “rumenih jopičev”) zahteva jasne odgovore javnosti. Verjetno bo glede tega več znanega že v ponedeljek.”

Aleš Hojs: “Policija bo pripravila poročilo vezano na ukrepanje zoper rumene jopiče. So pa po moji oceni, le ti, brez potrebe prišli na Prešernov trg, saj bi lahko kulturno proslavljali na Trgu Republike. Ne meči biserov med svinje, pravi Sveto pismo in lahko bi sledili tej modrosti.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button