Politika

Nova promocija nasilja na RTV: Primer, ki bi moral močno skrbeti komisarko Jourovo!

Slovenska nacionalna televizija, ki jo plačujemo vsi davkoplačevalci, ima za seboj več mesecev sramotnega poročanja, ko smo postali še posebej pozorni na to, kako zelo ta institucija ni v službi vseh državljanov. Od ameriških volitev do slovenskih protestov, na kar se lahko pri RTV zanesete, je – levičarska pristranost.

 

Osrednji slovenski medij, RTV Slovenija, ki ga plačujemo vsi, že dolgo ni več v službi vseh, temveč le enih. Kar je še slabše, je to, da ne le, da je ta javna hiša pristrana, temveč sodeluje pri spodbujanju verbalnega, posredno pa tudi fizičnega nasilja do polovice državljanov.

 

Na njene grehe je že ničkolikokrat opozarjal tudi premier Janez Janša, ki je tudi tokrat tvitnil o novem primeru sodelovanja RTV pri promociji nasilja nad drugače mislečimi davkoplačevalci. Napisal je, da RTV aktivno spodbuja k nasilju nad stotisočimi slovenskimi državljani, pri tem označil podpredsednico Evropske komisije, Vero Jourovo, in priložil obilico slikovnega materiala.

 

Da bi glede tega kaj zaleglo, sicer močno dvomimo, toda lahko se pustimo presenetiti. Čeprav se je pojavila že cela vrsta neuravnovešencev, ki javno povedo, da s “smrtjo janšizmu” mislijo “smrt janšistom”, torej volivcem Janeza Janše, tranzicijska levica in osrednji mediji nekako še naprej zagovarjajo narativ, da gre za abstraktni slogan, ki naslavlja ideologijo, ne ljudi.

RTV nasilna propaganda. (Foto: Twitter)

RTV nasilna propaganda. (Foto: Twitter)

Zdi se da, kot je pripomnil eden tviterašev, v veliki množici po naključju najdejo osamljene protestnike s transparenti, na katerih so grožnje volivcem Janeza Janše in Janši samemu.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button