Slovenija

Strahopetni nasprotniki stranke SDS in Nova24TV lepijo “sovražna” sporočila: “V naši soseski ste nezaželeni!”

SDS, sit sem vašega nadlegovanja! Nova24TV, sit sem vašega prostaštva! V naši soseski ste nezaželeni.” Takšen napis je danes zjutraj pričakal direktorja Nova24TV, Borisa Tomašiča, in sicer so mu ga prilepili na avto.

 

Napis je bil seveda brez podpisa, saj so praviloma osebe te vrste preveč strahopetne, da bi človeku pogledale v oči in mu povedale svoje, če že pač imajo kakšno pripombo. Žal se taki sprehajajo tudi po Trnovem in ga imajo celo za “svojo sosesko”. Kako naj bi stranka SDS kogarkoli nadlegovala sicer ni jasno, a sovražnih sporočil prav gotovo ne lepijo na avtomobile.

Nova24TV je precej bolj popularna, kot bi bili nasprotniki aktualnega predsednika vlade Janeza Janše pripravljeni priznati – in to zahvaljujoč prav njim. Ne spremljajo ga namreč zgolj privrženci stranke SDS, kot bi radi nekateri prikazali, pač pa je Nova24TV nepogrešljiv del programske sheme tudi za pripadnike leve politične opcije oziroma leve opozicije. Znano je, da si naš program rad ogleda na primer predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec, več kot očitno pa je, da ga spremljajo tudi navadni državljani. Ki se potem anonimno pritožujejo nad “prostaštvom” programa, kot da ne bi bilo mogoče preklopiti na drug, levim ušesom bolj prijazen program. Ta pasivna agresivnost je pri nasprotnikih aktualne vlade dokaj pogosta, saj očitno nimajo dovolj poguma, da bi komurkoli pogledali v oči, se mu predstavili in argumentirano izrazili svoje nestrinjanje z nasprotnim pogledom na politiko. No, ne le da nimajo poguma, tudi argumentov nimajo, zato pa se v svojem antijanša boju spuščajo na oseben nivo, v varnem zavetju svoje anonimnosti. Preganjanje stranke SDS je sicer v zadnjem času vse bolj pogosto.

 

V zadnjem obdobju se množično pojavljajo nalepke s prečrtanim znakom stranke SDS ter pripisom “Vstop prepovedan”. Nedavno so takšno nalepko opazili na vratih enega od frizerskih salonov, prav tako v Celju, sedaj pa v istem mestu še na vhodu v trgovino Mana v mestnem središču, od koder nam je bralec poslal fotografijo, je zapisal novinar Gašper Blažič in dodal da vse skupaj spominja na čase nacistične Nemčije, ko so obešali napise “Psom in Judom vstop prepovedan.” Pred dnevi je naš medij poobjavil članek, v katerem je zapisano: “V Savskem naselju, kjer (še) “domujejo” partizani (upajmo, da tudi ti ne zasedajo ukradenih prostorov) v krajevni organizaciji zveze združenj borcev in prostorih partizanske knjižnice, se bohoti nalepka prepovedano za SDS.” Tudi na vhodnih vratih Doma skupnosti v Savskem naselju se je namreč pojavila nalepka, ki prepoveduje vstop stranki SDS. V omenjeni stavbi je nastanjenih sicer več organizacij, najbolj od njih pa bodeta v oči krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Savsko naselje in Knjižnica partizanske in borčevske literature Savsko naselje.

Pripadnike stranke SDS preganjajo tudi z nalepkami, v ljubljanskem Savskem naselju so se takemu početju uprli


Predsednik krajevnega odbora Združenja borcev za vrednote NOB Savsko naselje Janez Stariha je za Slovenske novice povedal, da naj nalepke ne bi nalepil nihče od članov njihove organizacije, je pa ob tem tudi komentiral, da se mu nalepka ne zdi sporna, saj je pomen treba vzeti simbolno. Omenjene nalepke so se začele v zadnjem času pojavljati vse bolj pogosto, kar je seveda povsem neprimerno in tovrstne poteze prav gotovo ne sodijo v političen prostor. Izključevati nekoga zaradi njegovega političnega (ali kakšnega drugega) prepričanja je, milo rečeno, zavržno. Enakega mnenja so tudi nekateri, ki sicer morda politično niso ravno simpatizerji stranke SDS, a vseeno premorejo nekaj zdravega razuma – tako so Savskem naselju nalepke odstranili.

Sara Bertoncelj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button