PolitikaSlovenijaŠport

Namesto, da se Čeferin ukvarja s slovensko politiko, naj raje poskrbi da mu UEFA ne razpade!

Aleksander Čeferin je v zagati, kajti UEFA mu razpara pred nosom, medtem pa on veselo razpravlja o slovenski politiki na POP TV?

UEFA RES RAZPADA?

Evropa je priča nogometnemu potresu, kakršnega ne pomni. Dvanajst vplivnih evropskih klubov je ustanovilo superligo. Čeprav jim je Evropska nogometna zveza (Uefa) dala vedeti, da jih v tem primeru čakajo številne sankcije.

Očitno vodenje UEFE le ni tako dobro, kot nam daje vtis Aleksander Čeferin. Za milijone, ki jih dobi za plačo, bi se očitno moral malo bolj potruditi. Obeta se vojna, pravcati razkol, odpirajo se številna vprašanja, prihodnost lige prvakov, paradnega konja in najbolj donosnega produkta Uefe, je skrajno negotova. To je seveda hud udarec za Aleksandra Čeferina, predsednika Uefe, ki naj bi danes predstavil novi tekmovalni model lige prvakov, piše SIOL.

[color-box color=”yellow”] Zeleno luč za ustanovitev superlige, zaprtega tekmovanja, v katerem naj bi nastopilo 20 klubov (od tega 16 stalnih), je že prižgalo 12 evropskih klubskih velikanov iz Anglije, Italije in Španije. To so (po abecednem vrstnem redu) AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid in Tottenham.[/color-box]

Grožnje, ki jih je vodstvo Uefe skupaj z nogometnimi zvezami v Angliji, Italiji in Španiji ter vodstvi tamkajšnjim prvoligaških tekmovanj naslovilo na vse morebitne udeležence superlige, niso zalegle. Čeprav je krovna nogometna zveza superligo označila kot cinični projekt, ki je nastal na sebičnem interesu nekaj klubov, in napovedala, da se bo proti njemu borila z vsemi sredstvi in na vseh ravneh, tudi to ni zadoščalo.

Zato bi bilo res bolje, da bi se Čeferin ukvarjal s UEFO, kot pa s Slovensko politiko.

(Zapisi na družbenih omrežjih so nelektorirana in ne izražajo vedno mnenja portala e-Maribor)

e-maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button