Politika

Občinski svetnik Borut Rojc: “To doživiš takrat, ko ne upogneš hrbtenice. Namen tega napada je bil prestrašit vse, ki bi si drznili sodelovati s SDS in Janšo, ampak …”

Koaliciji KUL ni uspelo prepričati poslancev glede nezaupnice, s katero pa se niso strinjali niti določeni župani znotraj vrst SD. Medtem ko je bil župan Ilirske Bistrice Emil Rojc, tarča medijskih diskreditacij, ki jim je sledila izključitev iz stranke, pa je župan Radelj ob Dravi Alan Bukovnik kar sam zapustil stranko.

 

Sin bistriškega župana, občinski svetnik Borut Rojc meni, da župani s trenutno vlado dobro sodelujejo, rezultat pa so projekti, ki služijo levi in desni strani. Pritiski na ministra Zdravka Počivalška in Aleksandro Pivec so le konstrukt, ker nista upognila hrbtenice, rezultat pa je bil medijski napad na vse tiste, ki si drznejo sodelovati z vlado Janeza Janše. 

Spomnimo se župana Emila Rojca, ki se je uprl lastni stranki SD zaradi problematike migracij v občini Ilirska Bistrica, kjer so prebivalci zaskrbljeni nad številom migrantov in razdejanjem, ki ga puščajo za seboj. Rojc ni podlegal pritiskom znotraj stranke, a je na koncu zaradi zagovarjanja svojih vrednot vseeno izgubil članstvo v stranki, kjer so mu očitali neprimerno komunikacijo z mediji. Po odmevni izključitvi Rojca se je načinu vodenja v stranki SD zoperstavilo še 16 svetnikov občine Ilirska Bistrica, ki so kasneje tudi izstopili.

V zadnjih mesecih opazujemo vse večje pritiske na člane vlade, predvsem tiste, ki bi lahko levici zagotovili potrebne glasove za prevzem oblasti. Prva se je na tnalu znašla Aleksandra Pivec, kasneje pa smo bili priča tudi pritiskom na Zdravka Počivalška, ne smemo pa pozabiti še na grožnje poslancem SMC celo na domu. Po mnenju Boruta Rojca gre v tem primeru za konstrukt, ki nastane v primeru upora zoper pritiske, ki jih izvaja stranka. “To doživiš takrat, ko ne upogneš hrbtenice. Namen tega napada je bil prestrašiti vse, ki bi si drznili sodelovati s stranko SDS in Janezom Janšo. V Ilirski Bistrici smo to živeli v prvem mandatu,” je zapisal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button