Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Politika

Najprej so podpirali gradnjo umazane TEŠ6, sedaj so za zeleno okolje! Prej so bili striktno za šolo brez mask, sedaj za dosledno upoštevanje ukrepov?!

tanja fajon scaled
Predsednica SD Tanja Fajon (Foto: STA)

Pred 15 leti so nam zgradili TEŠ6 in zatrjevali, da je kopanje premoga v Velenju uber rentabilno. Danes se borijo za “zeleno okolje”,” je glede usmeritve Socialnih demokratov zatrdil eden izmed uporabnikov Twitterja in se s tem navezal na njihovo nedavno kampanjo v šolah, kjer so se intenzivno zavzemali za nenošenje zaščitnih mask. Zdaj namreč pozivajo k doslednemu upoštevanju zaščitnih ukrepov in krivdo za nastalo situacijo valijo na aktualno vlado. “Za SD ni to nič novega.”

Ob prihodu iz poletja v jesen je povsod po Evropi pričelo naraščati število okužb, toda Socialni demokrati so se odločili, da otroke izkoristijo za politično propagando. Tako so se pridružili pozivu ravnateljev za šole brez mask. “Pozivamo, da ukrepe za vrtce in šole oblikuje stroka. Ob epidemiologih tudi pedagogi, socialni delavci, psihologi, praktiki. Zahtevamo jasen in predvidljiv načrt z vključevanjem vseh, ne dekrete iz danes na jutri. Za šolo brez mask,” so navajali 21. septembra.

 

Ko je vrag vzel šalo je bila za vse kriva vlada, samo oni ne!
Potem ko je, zaradi pozivov Socialnih demokratov in raznih samozvanih imunologov tipa Marko Potrč ter Werner k neupoštevanju zaščitnih ukrepov, pričelo eksponentno naraščati število okužb z novim koronavirusom, je številnim nejevernim Tomažem postalo jasno, da je vrag vzel šalo. Ker pa seveda sami niso želeli priznati in še vedno ne želijo priznati odgovornosti za to, da so na račun nespametnega obnašanja prispevali k porastu okužb, so dežurnega krivca našli v vladi, ki vseskozi skupaj s člani strokovne ekipe Ministrstva za zdravje, opozarjajo na resnost razmer.

Med največjimi kritiki ukrepov za zajezitev novega koronavirusa je predsednica SD Tanja Fajon, ki vseskozi poudarja, da je težava, ker ukrepi ne temeljijo na strokovnih odločitvah, čeprav je stroka tista, ki jih v praksi predlaga. Kakorkoli, sedaj so Socialni demokrati, ki so večino časa na oblasti, razlog za vse težave, s katerimi se zdravstveni sistem sooča pripisali vladi, ki je na oblasti od meseca marca, ko so se sami odločili vreči puško v koruzo. Težave v zdravstvu seveda niso od včeraj, a s tem se jim očitno ni zdelo vredno obremenjevati takrat, ko so bili na oblasti.

EcEDmcfXsAA6tGz scaled

Ivan Gale in Tanja Fajon na protestu. (Foto: STA)

Glede na to, da so na družabna omrežja že pred časom pricurljale fotografije, ki prikazujejo, kako so se tudi člani Socialnih demokratov meni nič tebi udeleževali protivladnih protestov, ki so bili neprijavljeni, povrhu pa se niso držali primerne socialne distance in nosili zaščitnih mask, se človek vpraša, kako je mogoče, da se sedaj z ostalimi člani tako imenovane Koalicije ustavnega loka čutijo poslane za to, da bi urejali razmere v katerih smo se znašli tudi na račun njihovega lastnega neodgovornega obnašanja.

koprivc sd

Poslanec SD Marko Koprivc in član Jernej Štromajer.

stromajer fajon koprivc

Fotografija vidnih predstavnikov politične elite SD, ki ne upoštevajo vladnih ukrepov.

Nina Žoher

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...