Informer
Spletni posrednik informacij

Marko Bandelli dosegel dno in dokazal, da ne premore niti osnovnega sočutja ob bolezni poslanskega kolega Danijela Krivca!

0

Potem, ko je v soboto zvečer odjeknila novica o tem, da se je z novim koronavirusom okužil tudi poslanec Danijel Krivec, vodja poslanske skupine SDS, se je izkazalo, da nekateri res nimajo sramu. Poslanec iz vrst SAB Marko Bandelli je namreč na Twitterju privoščljivo zapisal naslednje: “Verjetno Danijel Krivec nima naložene app vohunske vladne aplikacije. In žena tudi ne..? Drugače, po vašem zagotovilu, se ne bi okužila.” Poleg pa je še pristavil smeškote.

Zapis Marka Bandellija je sodeč po odzivih na družabnem omrežju Twitter naletel na zgražanje. “Poslanec privošči svojemu stanovskemu kolegu, da se je okužil? Pri tem se norčuje tudi iz zdravja njegove žene? Je to normalno? Je to način delovanja stranka SAB, ki ga podpirate? Kdo je zagotavljal, da uporaba aplikacije Ostani zdrav zagotavlja imunost na okužbo? Sramota ste!!!,” je eden izmed kritičnih komentarjev njegovih sledilcev. Namesto, da bi se Bandelli nad omenjenim komentarjem vsaj malo zamislil je ta v svojo obrambo zapisal: “A mi poveš zakaj mi slediš, če vse kar naredimo je napaka. Bereš in si tolmačiš vse po svoje, žališ in si agresiven. Taki pri meni enostavno gredo na blok.”

Pod odziv Bandellija se je vsebini zapisa primerno kaj kmalu usul še cel kup drugih ogrorčenih komentarjev: “Kako neumen komentar poslanca…”; “In taki “ljudje” bi Slovenijo peljali v boljše čase ! Sramota, saj nismo živali !!”; “Spoštovani gospod poslanec. Obnašate se zelo primitivno.”; “Če še ne veste… če okuženi ni imel aplikacije, ki bi opozorila na tvega stik, ne pomaga. Lahko bi izkoristili svoj položaj in promovirali, da si jo čim več ljudi naloži. Če vam je kaj do zaščite zdravja državljanov.”; “Popolnoma neprimerno izražanje nekoga, ki epidemijo jemlje kot politično igrico.”; “Niti slučajno ne veste kako app deluje, niti čemu je namenjen. PS: ni aplikacije, ki bi vas zaščitila, lahko pa pomaga preprečiti širjenje. Naložite si jo.”; “Evo, sm mislil, da je Kordiš fenomen za kretenizme. Pa sta že dva. Kako levico imamo mi v Slo?”.

tviti 1

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je v petek, 13. novembra 2020, opravil test za COVID-19, na katerega je bil pozitiven. Krivec je bil sicer od srede, 11. novembra 2020, v samoizolaciji, saj je bila na testu pozitivna njegova žena, ki se je okužila na delovnem mestu. Vodja poslanske skupine se počuti dobro, znakov okužbe ne kaže, po priporočilu epidemiologov do nadaljnjega ostaja v samoizolaciji.

Med ogorčenimi nad izjavo Bandellija je tudi poslanec Franc Breznik, ki je Bandellija brez dlake na jeziku okrcal z naslednjimi besedami: Koronakriza razgalja in nam zrcali tudi našo identiteto. Če pustimo ob strani primitivnost in neznanje Marka Bandellija o delovanju aplikacije #OstaniZdrav, pa nam predstavi, njegov odnos do spoštovanja bližnjega, strpnosti in sočutja ob bolezni poslanskega kolega Krivca,” je bila jasen in ob tem dodal, da se vidi, da je s tem primitivizmom dosegel dno.

Sara Kovač

Objavite komentar