Politika

Marjan Šarec bi Ustavno sodišče kar ignoriral ali celo razpustil?!

Nekdanji premier in predsednik opozicijske stranke LMŠ Marjan Šarec je ponovno poskrbel za ogorčenje v javnosti. Tokrat je prepričan, da opozicija ob pridobitvi 46 glasov ne bo več potrebovala ustavnega sodišča, kjer gre dejansko za žalitev najvišje institucije v državi. 

 

“Če bi ustavna obtožba uspela potem niti ni več važno, kaj pravi ustavno sodišče, ker potem pomeni, da imamo 46,” je dejal Šarec. Poleg nesmiselne izjave, da ustavnega sodišča ne bodo več potrebovali, pa se javnost zgraža, saj so prepričani, da se levica v tem trenutku trudi zrušiti prav vse, kar jim pride pod roke, kar počasi že dolgočasi tiste, ki so željni napredka.

Marjan Šarec je prepričan, da ima koalicija le 38 glasov. “To je zdaj empirično dokazano, vmes so pa, jaz jim pravim izgubljeni sinovi,” je pojasnil. Poudarja, da jim manjkajo le trije glasovi, da sestavijo koalicijo in se pri tem opira na ustavno obtožbo. V nadaljevanju tako pojasnjuje, če jim bo ustavna obtožba uspela, ne bodo več potrebovali ustavnega sodišča, oziroma njihovo mnenje ni več pomembno. “Če bi ustavna obtožba uspela potem niti ni več važno, kaj pravi ustavno sodišče, ker potem pomeni, da imamo 46,” je dejal Šarec.

Kot kaže Šarec smatra, ko bodo imeli 46 glasov, jim več ne bo potrebno iskati mnenja na ustavnem sodišču, kar je dejansko na nek način žalitev najvišje sodne institucije v Sloveniji. Davorin Kopše na Twitterju v videu ugiba, kaj bi lahko takšna izjava Šarca pomenila. “Ali to pomeni, da bodo ustavno sodišče preprosto ignorirali, ali pa ga bodo razpustili,” ugiba Kopše in se pri tem sprašuje, kako jim bo to uspelo s 46 glasovi. “On očitno ve.”

 

Šarec je prepričan, da bodo v nasprotju s časom pred epidemijo poslanke in poslanci tokrat razmišljali, da jim je mar za prihodnost. “Potem vsekakor morajo ustavno obtožbo podpreti,” je dejal. Trenutno koalicijo obtožuje ubijanje STA in ga navaja kot enega temeljnih razlogov za obstoj le-te. Glede na to, da je odstopil kot predsednik vlade pred epidemijo, pa bo težko sicer verjeti, da bodo zmožni Slovenijo “popeljati na pravo pot”, kot to opredeljuje sam, trenutno vlado pa označuje za “klinično mrtvo”.

Javnost nad njegovim mišljenjem ni zadovoljna

Pustimo ob strani to, da mu javnost očita nezgrajeno šolo v Kamniku in “vržene puške v koruzo”. Na Twitterju ljudje ne morejo razumeti, od kod mu takšne besede, poleg tega pa so precej ogorčeni, saj menijo, da levica ruši prav vse, kar jim pride pod roke. Šarcu z njegovim načinom komunikacije očitajo lastno propagando za pridobitev glasov, nasprotno pa si ljudje namesto rušenja želijo napredka. “Da pa rušite “lih” vse, je pa malce neproduktivno za vse ostale, ki smo pa željni napredka,” mu očitajo.

Sara Rančigaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button