KolumnaSlovenija

Kolumna: Tim Rauter! SLOVENSKA PALESTINA

SLOVENSKA PALESTINA

Tim Rauter

Država Izrael se že desetletja spopada z islamističnimi skrajneži, ki si močno želijo pobiti in izbrisati to državo in njeno prebivalstvo. Ker Izrael v regiji nima zaveznika, se sovražniki posledic zaradi napadov ne bojijo, saj celotni severna Afriki in Bližnjem vzhodu prevladuje in vlada islamska vera, ki že zgodovinsko ni najbolj prijazna do judov.

S pomočjo NATA in predvsem Združenih držav Amerike se Izrael že leta brani pred napadi teroristične organizacije Hamas, ki jo financirajo mnoge sosednje države. Imajo kar veliko srečo, saj če ne bi imeli inovativnosti in zadostnih finančnih sredstev, bi bili že zdavnaj izbrisani z obličja Zemlje. Imajo enega najbolj naprednih sistemov za obrambo pred raketnimi napadi, imenovano »Iron Dome« (sl. Železna Kupola).

Najbolj moralna vojska

Medtem ko Hamas strahopetno napada civiliste z raketami in terorističnimi napadi, Izrael bombardira in cilja samo strateške točke (podzemne sisteme, teroristične štabe in njihovo infrastrukturo). Zato teroristi pri izbiri svojih lokacij ne varčujejo z nobenimi sredstvi. Mnogokrat delujejo v bližini bolnišnic, stanovanj in šol. Mnogokrat sledijo reku: »Cilj upravičuje sredstva.«, saj uporabljajo nedolžne civiliste za svoj ščit.

Zato se Izraelska vojska poslužuje veliko bolj moralnih dejanj. Preden sile zbombardirajo te štabe, njihov telefonski center pokliče in opozori vso nedolžno prebivalstvo o napadu. Posledično imajo civilisti možnost pravočasnega umika na varno. Po besedah angleškega generala, je to eno najbolj moralnih dejanj v katerikoli vojni.

Palestinski teroristi tudi v Sloveniji

Trenutno, ko civilisti na obeh straneh močno trpijo zaradi skrajne islamistične skupine, nekatere skupine ljudi in politične stranke celo podpirajo Hamasove napade in obsojajo proti reakcijo Izraela, ki se kot suverena država, ima pravico braniti s silo. Nekaj dni nazaj smo celo lahko spremljali protest, sicer številno izjemno majhen, v Ljubljani, kjer so vihteli palestinske zastave, vzklikali sovražna gesla in podpirali terorizem. Tudi vidni opozicijski politiki pozivajo Izrael naj s proti napadi preneha, ironično se pa organizacijo Hamas prikazuje kot žrtev.

V znak solidarnosti je tudi Vlada Republike Slovenije pred svoja poslopja, kot mnoge druge zaveznice Izraela, izobesila poleg evropske in slovenske, tudi izraelsko. Zaradi tega se je na Vlado vsul plaz kritik opozicijskih politikov in njihovih medijev. Spomnimo, leta 2018 je takratni nesposobni zunanji minister Karel Erjavec se zavzemal za priznanje Palestine, vendar na srečo takratna vlada pod vodstvom Mira Cerarja padla.

[adinserter block=”3″]

Ob tem se poraja vprašanje, koliko je iranskega opranega denarja v banki NLB pristalo v rokah teroristične organizacije Hamas, katero tudi financira država Iran. Kljub temu, da je od tega dejanja minilo že skoraj desetletje, še vedno ni osebe, oziroma skupine ljudi, ki bi odgovarjala. Očitno ima NPU več dela z iskanjem t.i. »kurjih tatov«.

[color-box color=”yellow”] Predsednik vlade Janez Janša, ki je sicer v zelo dobrih odnosih z izraelskim premierjem Benjaminom Netanyahujem, je že izrazil solidarnosti z našo zaveznico in obsodil napad na izraelsko prebivalstvo.[/color-box]

Ni hujšega dejanja, kot napad na nedolžne civiliste. Da pa sploh kdo v Sloveniji to še aktivno podpira, me pa izredno užalosti. Tisti, ki v Sloveniji podpirajo taka sprevržena dejanja, so in bodo odgovarjali enako, kot tisti, ki to izvršujejo. Radikalnim strankam sporočam, da vas Slovenija ne bo tolerirala. Kot ste rekli, radi imate Venezuelo, Palestino, Iran… pa pojdite tja živet, nas pa pustite na miru!

Stranki SD pa sporočam naj vrnejo ukradeno vilo Moskovič, ki pripada judovski skupnosti, tako ali drugače. Tanja Fajon pa naj, drugim razlaga pravljice, kako je prijazna in prijateljska do judov.

Tim Rauter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button