Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Kolumna

[Katedrala] Ko je greh ministrice, da ni vedela, h kakšnim “šalabajzerjem” gre

moja fotkanova
Aleš Ernecl (Foto: Osebni arhiv)

V Sloveniji nam vlada katedrala. Katedrala je seveda pejorativ, s čimer sem skoraj zagotovo krivičen do monumentalnih zgradb, povezanih s katoliško religijo. Ta katedrala nam, prav nič v skladu s tistim, na kar se pojem izvorno nanaša in je pogosto v estetskem smislu zveličavno, ne vlada, ker bi bila v čem boljša od “mase”, od “ljudstva”.

Ta katedrala nam vlada kot bi delavci na gradbišču ali na polju čez noč prevzeli organizacijo čajank v Beli hiši. Ničesar jih ni sram, še več, sramu sploh ne poznajo.

 

Po čem jih prepoznate? Po dvojnih merilih in po tem, da jih ne skrivajo. To je točka, kjer je razvidno, da nimajo sramu. V tem tednu se je katedrala spravila, po neuspehu proti ministru Alešu Hojsu, na ministrico  Simono Kustec. Ministrica se je udeležila prireditve, kjer kot vsi udeleženi ni nosila maske, vsaj pri jedi ne. In tam so jo ujeli in jo razpeli na križ. “J’accuse!”, je odmevalo iz katedrale.

Ni vedela h kakim “šalabajzerjem” gre
Nova ministrica, ki “mora iti”, ker je storila majhen greh. In ga je. Morala bi se pozanimati, kako organizator skrbi za preventivo in za zdravje. Ne bi smela predpostavljati, da olimpijski komite ni neko “šalabajzersko nedeljsko društvo”. Ker olimpijski komite je po vladnih ukrepih in priporočilih odgovoren za organizacijo dogodka na tak način, da ni kompromitacije javnega zdravja. Zato vlada ne priporoča zakusk. In to je bil greh ministrice. Preprosto ni vedela, h kakšnim “šalabajzerjem” gre.

oks

Foto: Twitter

A katedrali ni mar. Katedrala se je zavezala “mešanju dreka” in gverilskem bojevanju z vlado in v tem boju ne opreza za ničemer. Ni je sram, da je odgovoren pravzaprav olimpijski komite. Da se je na isti prireditvi kot pav brez maske šopiril nov princ svetlobe, kakor ga že nekaj mesecev favorizira taista katedrala – predsednik, UEFE, Aleksander Čeferin. Na brezsramnost katedrale se je odzval tudi deklarirani levičar, Roman Vodeb:

 

Zadel je žebljico na glavico. Le da se moti, da to ne vodi nikamor. Drugam, kot da “meša drek”, niti ni imelo namena iti. Katedrala je namesto mogočnih zidov, kipov, oltarjev in fresk domači, lepo rejeni pujs v smokingu.

Aleš Ernecl

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...