Slovenija

EKSKLUZIVNO! Izjava za javnost odvetnice Monike Poje, ki zastopa 13 nezakonito aretiranih Rumenih jopičev

Ekskluzivno na portalu Nacionalna tiskovna agencija objavljamo izjavo za javnost glede nezakonite aretacije in zahteve za sodno varstvo za vseh 13 pridržanih Rumenih jopičev. Izjavo za javnost smo v naše uredništvo prejeli s strani odvetnice Monike Poje iz Odvetniške pisarne Hribernik Brezinščak Podobnik Poje.

 

“Prekrškovni organ vsem trinajstim udeležencem očita storitev prekrškov po 1. odstavku 7. člena ZJRM-1 in 1. odstavku 22. člena ZJRM-1. Zoper vse plačilne naloge so bila dne 03.07.2021 vložna pravna sredstva – zahteve za sodno varstvo.  V zadevi je bistveno, da javno dostopni videoposnetki omogočajo natančno preveritev poteka dogodka z dne 25.06.2021 na Prešernovem trgu in predstavljajo objektiven dokaz, ki vsebino (zaenkrat) nekonkretiziranih očitkov o nedostojnem vedenju in nespoštovanju ukazov policije, demantirajo.

 

Iz posnetkov in pridobljenih izjav namreč ne izhaja, da bi se kdorkoli od trinajstih obravnavnih posameznikov nedostojno vedel, zlasti pa ne na način, da bi pri komurkoli lahko vzbudili občutje ogroženosti ali vznemirjanja. Prav tako so bili vsi ukazi policije dosledno in strogo spoštovani. Vsi doslej zbrani dokazi nakazujejo tudi na kršitev policijskih pooblastil zaradi odrejenega pridržanja.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button